Kapadokya’da reklam çekimine Bakanlık'tan 1.9 milyon lira ceza Kapadokya’da reklam çekimine Bakanlık'tan 1.9 milyon lira ceza

NTSO tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu'nun öncülüğünde başlatılan "Yükselen Markalar Türkiye" projesine, kendi ürünlerini üreterek satışa başlamış kadın girişimcilerin katılımı hedefleniyor.

Proje kapsamında, katılımcıların ürünlerine markalaşma desteği sağlanacak, kültürel öğeleri taşıyan ürünlerin tasarımı, sergilenmesi ve pazarlanması teşvik edilecek.

Projenin amacı, yurtdışında bilinen küresel markalar oluşturarak katma değeri yüksek ürünlerin ihracatını artırmak olarak açıklandı.

Proje İstanbul Ticaret Odası’nın desteğiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ) yetkilileri tarafından yürütülecek projede katılımcılara uzman iş insanları tarafından eğitimler ve mentorluk hizmeti sunulacak.

Son başvuru tarihi 15 Eylül olarak duyurulan proje için moda, tekstil, kozmetik, kültürel ürünler ve gıda sektörlerinden kadın girişimcilerin başvuruları bekleniyor.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR