Nevşehir Haberleri

NEVÜ'de, Girişimcilik Destekleri Eğitimi verildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEVÜ) , Girişimcilik Destekleri Eğitimi düzenlendi.

Abone Ol

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Teknopark ve KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü iş birliği ile ‘KOSGEB Bilgi Günü Etkinliği‘ kapsamında ‘Girişimcilik Destekleri Eğitimi’ düzenlendi.

NEVÜ Kapadokya Teknopark Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalar, girişimci adaylar ve akademisyenler katıldı.  Eğitimde KOSGEB Uzmanı Muhammed Samet Yozkatlı girişimci desteği başvuru süreci, iş kurma desteği ve iş geliştirme desteği kapsamı, başvuru şartları, destek miktarları, destek süresi hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen eğitimlerin önemine değinen NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, girişimcilik alanında çok önemli destekler vererek hizmet, ticaret, imalat ve bilişim alanlarda yeni işletmelerin kurulmasına, kurulduktan sonra da bu işletmelerin geliştirilmesine ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlayan KOSGEB tarafından girişimcilere yönelik önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Üniversitenin girişimcilere desteklerini üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla, girişimcilerin ihtiyacı olan fon desteklerinin ise KOSGEB gibi önemli kuruluşların katkılarıyla sağlandığını belirten Aktekin,  bu noktada KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü ve Kapadokya Teknoparkın düzenlemiş olduğu bu tür eğitimlerin girişimcilere yol göstermesi ve destek olması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Aktekin ayrıca KOSGEB’in yeni destek programları olan ‘İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği’ kapsamına yönelik düzenlenen eğitime katkılarından dolayı KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Ali Usta’ya, programa eğitmen olarak katkı sunan KOSGEB Uzmanı Muhammed Samet Yozkatlı’ya ve eğitime katılan tüm girişimcilere teşekkür etti.