Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Yüncü’den imam Öz’e hediye Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Yüncü’den imam Öz’e hediye

Rektörü Aktekin, 15 Temmuz mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 gecesi büyük milletimizin iradesine ve vatanımızın bekasına karşı menfur bir darbe ve işgal teşebbüsü başlatılmış, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin vatanperver evlatları milletine bağlı asker ve polislerimiz dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık ile vatanına, demokrasisine sahip çıkarak küresel şer güçlerin taşeronu olan vatan haini FETÖ’nün kumanda ettiği bu cuntanın ülkemize yönelik kanlı darbe ve işgal teşebbüsünü geri püskürtmüşlerdir.

Dünyada ilk defa milletimiz tarafından gerçekleştirilen bu kahramanlık destanı, yakın tarihte Bolivya örneğinde olduğu gibi diğer mazlum toplumlar için de emperyalizme ve darbelere karşı bir hareket yöntemi olarak örnek alınmıştır.

Milletimize özgü bu Demokrasi ve Milli Birlik Destanının 8. yıl dönümünde bu destanı yazan, vatanımızın bekası için canlarını ortaya koyan kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahramanlıklarını ömür boyu şerefle taşıyacak olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ