Nevşehir Valiliği tarafından Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, kurum müdürleri, STK başkanları ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bir şekilde konuşması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından 15 Temmuz konulu videoların gösterimi yapıldı.

Whatsapp Image 2024 07 15 At 23.50.56

“15 TEMMUZ MİLLET OLARAK BİZİM İFTİHAR TABLOMUZDUR”

Burada konuşan Vali Fidan, 15 Temmuz gecesi, şanlı tarihin en büyük destanlarından biri olarak hafızalara kazındığını söyledi.

Milletin verdiği eşsiz mücadele ile iradesinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bir kez daha gösterdiğini belirten Vali Fidan, “Yaklaşık yarım yüzyıl boyunca, Ordumuzun ve devletimizin diğer stratejik kurumlarının içine bin bir hile ile sızan FETÖ ihanet çetesi ve destekçilerine karşı; yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle elde edilen bu demokrasi zaferi, Milletimizin yüreğindeki imanın ve vatan aşkının bir tezahürüdür. Türk Milleti, 15 Temmuz’da sergilediği onurlu duruşuyla, sıradan bir topluluk değil, kelimenin tam anlamıyla bir Millet olduğunu ve bu tür alçakça ihanet teşebbüslerine bundan sonra da asla geçit vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bizler, 15 Temmuz’da sadece kanlı ve kalleş bir darbe teşebbüsünü püskürtmekle kalmadık, aynı zamanda milletçe nesilden nesile, şanla, şerefle, gururla anlatılacak büyük bir destan yazdık. Milli iradenin tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını tüm cihana deklare ederek, Türkiye'nin geçilmez olduğunu yeniden hatırlattık.

Millet olarak ihanete nasıl karşı konulacağını, nasıl birlik olunacağını, nasıl tek yürek haline gelineceğini tüm dünyaya gösterdik. Her yaştan, her inançtan, her siyasi görüşten, her düşünceden insanın, bağımsızlığı söz konusu olunca bir gecede nasıl kenetlenebileceğini ortaya koyduk. 15 Temmuz millet olarak bizim iftihar tablomuzdur, onurlu duruşumuzdur, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz milli iradenin taçlandığı istiklal beyannamesidir.  O gece ölümü öldüren, korkuyu korkutan bu Aziz Milletin mensubu olmak bizim en büyük gurur kaynağımızdır.”

Whatsapp Image 2024 07 15 At 23.50.56 (6)

“TÜRK MİLLETİNİN GÜCÜ VE KARARLILIĞI KARŞISINDA HÜSRANA UĞRAMIŞLARDIR”

Milletvekili Özgün, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe girişiminin, sadece hükümeti değil, milletin özgürlüğünü, iradesini ve geleceğini hedef aldığını vurguladı.

Özgün konuşması şöyle sürdürdü; “Ancak unutulmamalıdır ki, milletin iradesine zincir vurulamaz. Milletimizin feraseti, cesareti ve inancı sayesinde, bu hainler emellerine ulaşamamış, Türk milletinin gücü ve kararlılığı karşısında hüsrana uğramışlardır. O karanlık geceyi aydınlatan, tankların, tüfeklerin ve uçakların karşısına sadece iman dolu göğüsleriyle çıkan kahraman Şehitlerimiz ve Aziz Milletimizdir. Onlar, bu vatanın yılmaz savunucuları, bu milletin kahraman evlatlarıdır. 15 Temmuz gecesi, hainlerin kurşunlarına, bombalarına ve tanklarına karşı canlarını siper eden aziz milletimiz, bir kez daha göstermiştir ki; bu topraklar, şehit kanlarıyla sulanmış, bağımsızlık aşkıyla yoğrulmuş bir vatandır.”

Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Yüncü’den imam Öz’e hediye Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Yüncü’den imam Öz’e hediye

Whatsapp Image 2024 07 15 At 23.50.56 (5)

MİLLETİN İRADESİNİN ÜZERİNDE BİR GÜÇ OLMADIĞINI ANLAMAMIŞLARDI”

Başkan Arı da yaptıkları ihanet ve darbeden sonra başını önüne eğmesi onların masum olduğunu göstermediğini belirtti.

Önemli olanın zor zamanda kahraman olabilmek olduğunu kaydeden Arı, “Önemli olan zor zamanda darbenin seyrini neye evrileceğini bekleyecek sinsilerden olmamaktır. İlk andan itibaren meydana çıkıp bu ülke için, bu vatan için canımı veririm diyebilmektir marifet. Gece saat 12’den sonra beklediği olmadıktan sonra en büyük demokrasi havarisi kesilenlere bu millet hep birlikte ders vermiştir. İşte ne onların yapımcıları, yönetmenleri ne onların taşeronları, ne de onların finansörleri, milletin iradesinin üzerinde bir güç olmadığını anlamamışlardı. Ama biz Ergenekon'dan çıkan bir avuç Türklerin torunlarıyız. Ama biz birkaç akirle birlikte yola çıkıp Osmanlı Devleti'ni kuran Osman Gazi'nin torunlarıyız. Yıkılmaz denilen surları müjdelenen şehri alan Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarıyız. Ama biz bilemediler ki tersaneleri zapt edilmiş, kıyıları işgal edilmiş bir ülkenin bir avuç delisinin inanmış delisinin 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak yeniden cumhuriyet kuran ataların torunlarıydık. Bu birliğimizi, beraberliğimizi ve demokrasimize seçilmiş hükümetimize nasıl sahip çıktığımızı gösteren bir gündü ve geceydi. Allah bir daha demokrasiye, milletin iradesine el uzatma cesaretinde bulunanlara fırsat vermesin.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sancak koşusunu tamamlayan sporcular tören alanına gelerek Vali Fidan’a sancağı teslim etti.

Whatsapp Image 2024 07 15 At 23.50.56 (1)Whatsapp Image 2024 07 15 At 23.50.56 (2)Whatsapp Image 2024 07 15 At 23.50.56 (4)

Muhabir: MEHMET GÜNAY