Nevşehir Haberleri

NEVÜ 507 uluslararası öğrenci alacak

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 507 uluslararası öğrenci alacak.

Abone Ol

YÖK’ün belirlediği uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversite olduklarını belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitede dünyanın 52 farklı coğrafyasından 229’u kadın ve 286’sı da erkek olmak üzere toplam 515 uluslararası öğrencinin eğitimine devam ettiğini söyledi.

Aktekin üniversitenin farklı lisans ve önlisans programlarına yeni eğitim-öğretim yılı için ise toplam 507 öğrenci alınacağını sözlerine ekledi.

KAYITLAR ÇEVRİM İÇİ ALINACAK

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için uluslararası öğrenciler başvurularını 1 Temmuz – 12 Temmuz tarihleri arasında https://ubys.nevsehir.edu.tr/.../Applicatio.../Home/Index... linkinden çevrim içi olarak yapacaklar.

Başvuru sırasında beyan edilen bilgi ve belgelerin eksik, hatalı veya sahte olması durumunda adaylar kayıt yaptırmış olsalar dahi kayıtları komisyon kararı ile iptal edilecek.

Değerlendirme sonuçları 16 Ağustos tarihinde üniversitenin resmi  internet sayfası olan http://www.nevsehir.edu.tr/ adresinde yayınlanacak ve  adayların kayıtları ise  9 Eylül -13 Eylül tarihleri arasında alınacak.