Ürgüp Belediyesi ve Unilever firması iş birliğince gerçekleşecek olan ve Ürgüplü kadınları meslek sahibi yapmayı hedefleyen "Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar”  projesinin başvuruları başladı.

Semih Balcıoğlu Parkı, Kent Park Çim Saha yanı, Dereler Mahalesi, TOKİ 1.Etap Akay Camii Yanı ve Damsa Barajına kadınların işleteceği mini dondurma büfeleri kurulacak.

Unilever firması tarafından kurulumu yapılacak kiosklarda sadece firmaya ait dondurma ürünlerinin satışı yapılacak.

Dondurma haricinde çay, kahve, el işi örgü ve takılar, waffle, sıkma meyve suyu, su, milkshake, alkolsüz hafif içecekler ve paketli kuruyemişlerin satışı da yapılabilecek.

Kayıt başvuruları Ürgüp Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürlüğüne yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada başvuru şartları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Nevşehir’de 3 kaymakamın görev yeri değişti Nevşehir’de 3 kaymakamın görev yeri değişti

"Proje 20-50 yaş arası kadın bireyleri kapsamaktadır. Başvuru sahibinin sosyal destek ve yardım almaması gerekmektedir. Başvuru sahibi adli sicil kaydı olmadığını belgelendirmelidir. Başvuru yapan vatandaş Ürgüp’te ikamet ediyor olmalıdır. SGK kaydı olmadığına dair belgeyi başvuru formuna eklemelidir. Ürgüp’ün 5 noktasında kurulacak olan dondurma satış noktaları (Kiosk) için başvurular alındıktan sonra noter huzurunda yapılacak olan kura ile, başvuru yapan kişiler arasından dondurma satış noktasının kiralanacağı kişi ve satış noktası belirlenecek. Noter huzurunda yapılacak kura sonucunda belirlenen vatandaşımızla kiosku kullanması için taahhütname imzalanacaktır. Kurada belirlenen vatandaşımız kiosku teslim aldıktan sonra 2025 Temmuz ayına kadar aylık olarak belediye veznesine 500 TL işgaliye bedeli yatıracaktır. 

Noter huzurunda yapılacak kura çekilişi sonrasında belirlenen vatandaşımız Maliye, Vergi, Elektrik, Su, SGK vb. işlemleri kendi adına yaptıracaktır. Unilever firması tarafından kurulumu yapılacak kiosk’ta sadece Carte D’Or dondurma ürünlerinin satışı yapılacaktır. Dondurma haricinde çay, kahve, el işi örgü ve takılar, waffle, sıkma meyve suyu, su, milkshake, alkolsüz soft içecekler ve paketli kuruyemişlerin satışı yapılabilir. Dondurma satışlarının olmayacağı sonbahar ve kış mevsimine denk gelen aylarda (Ekim,Kasım,Aralık, Ocak, Şubat, Mart) sınırlı olmak üzere salep, haşlanmış mısır, kestane, ev yapımı hamur işleri, ev yapımı tuzlular ve tatlılar ve sandwichlerin satışı serbest olacaktır. Kiosk kişiye özel bir projedir. Noter sonucunda belirlenen kişi tarafından işletilmesi zorunludur. Ancak; kiosk sorumlusu kendisine yardımcı olmak üzere 2. bir kadın bireyin bilgilerini Ürgüp Belediyesine bildirerek kendisinin olmadığı zamanlarda bildirilen kişinin görev yapmasını sağlayabilir."

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ