Nevşehir Haberleri

Nevşehir’in yeni cazibe merkezi: Kahveci Dağı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kahveci Dağı’ndaki rekreasyon alanının şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Abone Ol

Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Kahveci Dağı’nda gerçekleştirilen çalışmaları inceledi.

Burada devam eden rekreasyon alanı projesinin son durumu ile ilgili bilgiler alan Başkan Arı, içerisinde kafe ve restoran, çocuklar için oyun alanları, yürüyüş yolları, bungalov evler, barbekü alanları, Kayaşehir manzaralı seyir terası ve gözlem kulesinin bulunduğu projenin bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.

Kayaşehir’den sonra şehirde yeni bir cazibe merkezi oluşturduklarını belirten Başkan Arı, “Yıllardır atıl bir vaziyette olan Kahveci Dağı’nda yeni bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz. Bir süre önce burada çalışmalarımıza başladık. Buranın içerisinde barbekü alanları, 109 araçlık otopark, gölet, yürüyüş yolları, çocuklar için oyun alanları, kafe ve restoran olacak. Burası tam bir cazibe merkezine dönüşecek.

Ekiplerimiz burada yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor ve bittiği andan itibaren gerçekten şehirde her bir vatandaşımızın nefes alabileceği, aileleri ile vakit geçirebilecekleri, rahat ve huzurlu bir ortam olacak. Ayrıca, burada ikinci aşamada bir de seyir terası yapacağız. Gerçekten burası çok özel bir nokta ve şehre ayrı bir hava katacak. Türkiye’de örnek olacak bir şehrin imar ve inşası için tüm ekibimizle birlikte büyük bir gayretle bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.