Nevşehir Haberleri

Nevşehir'de Haniye'nin vasiyeti yerine getirildi

Nevşehir'de Filistin destekçileri, şehit edilen İsmail Haniye’nin vasiyeti olan Gazze için yürüyüş gerçekleştirdi.

Abone Ol

İsmail Haniye'nin “Tüm inananlar 3 Ağustos'ta meydanlarda Filistin için yürümeli” şeklindeki olan vasiyeti, İHH ve Filistin'e Destek Platformu organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Nevşehir Borsa Kavşağı önünde toplanan grup, flamalar, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde Nevşehir Valiliği önüne yürüdü.

Valilik önünde basın açıklaması yapan İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel, Gazze'de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalcilerin son 2 aylık süreçte 26 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin 664 Filistinliyi şehit ettiklerini söyledi.

Öncel, siyonist işgalcilerin saldırılarında 89 bin 97 kişinide yaralandığını belirtti.

"GAZZE'DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL"

Öncel konuşmasına şöyle devam etti, “Hiçbir senaryo gözetmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. İşgalcilerin daha önce güvenli bölge olarak ilan ettiği pek çok yerde de sivilere yönelik saldırılar devam ediyor. Camiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri Siyonistlerin hedefi halinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üstlerine ateş açılarak katledilmektedirler. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki dünyanın gözleri önünde bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor bile.  Hakları işgalci İsrail'in zulümlerini yüz binlerce kişinin katıldığı eylemlerle prosesto ederken ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hala işgalci verdiği desteği sürdürüyor.”

Düzenlenen yürüyüş programına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan, Süleyman Özgün, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve yüzlerce vatandaş katıldı.