YKS sonuçlara göre 4 bin 507 öğrenci NEVÜ’yü tercih etti.

Başkan Arı’dan Sümer Mahallesi’nde karpuz ikramı Başkan Arı’dan Sümer Mahallesi’nde karpuz ikramı

NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans düzeyinde 2 bin 299 ve ön lisans düzeyinde ise 2 bin 208 öğrenci NEVÜ’yü tercih etti. Bu sonuçlara göre NEVÜ, %100 doluluk oranına ve yaklaşık 26 bin öğrenci sayısına ulaştı. 

“ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH EDEN GENÇLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Nevşehir ili ve ilçelerindeki 8 kampüste 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 20 Araştırma Merkezi, 61 Öğrenci Kulübü ve 12 Öğrenci Topluluğu ile akademik faaliyetini sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin NEVÜ ailesine yeni katılan öğrenciler ve ailelerinin heyecanını paylaştığını ifade ederek NEVÜ bölüm ve programlarına girmeye hak kazanan tüm öğrencileri tebrik ederek başarılı bir eğitim-öğretim süreci temennisinde bulundu.

“ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNE NİTELİKLİ BİR EĞİTİMİN YANI SIRA GELİŞMİŞ BİR SOSYAL VE KÜLTÜREL ORTAM SUNUYOR”

Rektör Aktekin, “Güçlü akademik kadrosu, bilimsel ve teknolojik alt yapısı ile ülkemizin seçkin üniversitelerinden biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, verdiği nitelikli akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerine geniş kapsamlı sosyal, kültürel, sportif imkanlar sunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde uluslararası standartlardaki Kültür ve Kongre Merkezi’nde bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler, Devlet Tiyatroları tarafından verilen tiyatro temsilleri, resim, seramik sergileri vb. gibi birçok sanatsal, kültürel etkinlik yer almaktadır. Ayrıca uluslararası standartlardaki kapalı ve açık spor tesislerimizde sportif etkinlikler düzenlenmektedir” dedi.

Kaynak: BÜLTEN