Nevşehir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele fitilini ateşlediği 19 Mayıs’ın 105. Yılı coşkuyla kutlandı.

Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kompleksinde 2 nolu çim sahada devam etti.

Rektör Aktekin seramik sanatçılarıyla bir araya geldi Rektör Aktekin seramik sanatçılarıyla bir araya geldi

Törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın,  İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TÜRKİYE’Yİ DAHA GÜÇLÜ BİR HALE GETİRECEKSİNİZ”

Programda konuşan Müdür Özdemir, 19 Mayıs Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirtti.

Konuşmasında gençlere de seslenen Özdemir, “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımız, Kurtuluş Savaşı’nı top yekün birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından şiirlerin okunması, geleneksel okçuluk gösterisi, halk oyunları, semah gösterisi, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığında itaat ve pentatlon eğitimi verilen köpeğin gösterisi izlendi.

Gösterilerden sonra başarı elde eden sporculara protokol üyeleri tarafından plaket ve madalya verildi.

Whatsapp Image 2024 05 19 At 10.56.38Whatsapp Image 2024 05 19 At 11.25.29Whatsapp Image 2024 05 19 At 11.33.46

Muhabir: MEHMET GÜNAY