Nevşehir Haberleri

Nevşehir Borsa Kavşağı'nın ismi değişti

Nevşehir Borsa Kavşağı'nın ismi Abdullah Çatlı Kavşağı olarak değiştirildi.

Abone Ol

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Güzel Atlar Diyarı Kayaşehir Festivali'nin lansman toplantısında birçok konuya değindi.

Başkan Arı, burada yaptığı konuşmada belediye meclis toplantısında üyelerin kararıyla Borsa Kavşağı'nın isminin Abdullah Çatlı Kavşağı olarak değiştirilmesine karar verildiğini söyledi.

Arı, yaptığı açıklamada Nevşehir'in evladına sahip çıktığını belirterek, “Türkiye’nin gündemini meşgul edecek bir müjdeyi vermek istiyorum. Nevşehir Belediyesi meclis toplantısı vardı. Meclis toplantısında bu şehrin meclis üyeleri kendi evlatlarına nasıl sahip çıktığını 25 yıl sonra ortaya koymuştur. Borsa Kavşağı’nın ismi Abdullah Çatlı Meydanı olarak değiştirilmiştir.” dedi.

“ABDULLAH ÇATLI ADI PARTİLER ÜSTÜ BİR İSİMDİR”

Abdullah Çatlı’nın kardeşi Zeki Çatlı da, söz alarak Başkan Arı’ya çabalarından dolayı teşekkür etti.

Zeki Çatlı, olması gerekenin olduğunu söyleyerek, konuşmasında, “Nevşehir’de Borsa Kavşağı olarak bilinen yerin adı Abdullah Çatlı Meydanı oldu. Daha önceki belediye başkanlarının yapmadığı, yapamadığı bir kahraman adının bulvara verilme olayını Nevşehir Belediye Başkanı sayın Rasim Arı, büyük yüreklilik göstererek gerçekleştirmiştir. Memleketimiz Nevşehir’in kahramanlarına sahip çıkarak büyük yüreklilik gösterip nice vatan sevmezi karşısına almak uğruna vefadan vazgeçmemiştir. Abdullah Çatlı’nın şehit oluşundan beri 28 sene geçti bütün belediye başkanlarının kapısını çaldık, on binlerce imza topladık, verdik. Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları imzalar topladılar verdiler. Hasan efendisi, masan efendisi, ıvırı zıvırı eline alamadı, sığ düşündü. Abdullah Çatlı adı partiler üstü bir isimdir bunu anlayamadılar. Parti sığlığında düşünerek, o toplara girmeye korktular. Abdullah Çatlı bir şekilde ölüsü bile hayatlara dokunuyor, dokunduğunu bizler duyuyoruz. ”  ifadelerine yer verdi.