Nevşehir Haberleri

MÜHJEODER Yönetim Kurulu Üyelerinden Rektör Aktekin’e ziyaret

MÜHJEODER Yönetim Kurulu Üyeleri ve MÜHJEO’2024 sempozyum düzenleme kurulu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Abone Ol

NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, NEVÜ ve Mühendislik Jeolojisi Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen “Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumu (MÜHJEO’2024)” Başkanı ve Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel, Rektör Aktekin’e ziyarette bulundu.

Beraberinde Sempozyum Başkanı ve NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Halil Kumsar, Prof. Dr. Mustafa Korkanç, Prof. Dr. Mahmut Mutlutürk,  Prof. Dr. Recep Kılıç ve Prof. Dr. Reşat Ulusay ile NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel, sempozyumun düzenlemesinde verdikleri destek ve katkılardan dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.

Başkan Prof. Dr. Remzi Karagüzel ziyaretlerinde uluslararası düzeyde yerbilimleri mühendisliği alanında ve özellikle mühendislik jeolojisi ile jeoteknik konularında yapılan araştırma ve uygulamalardan elde edilen bilimsel bulguların ve teknik gelişmelerin ele alındığı sempozyum hakkında Aktekin’e bilgi verdi. 

Ziyaretlerinden dolayı Karagüzel ve heyete teşekkür eden Rektör Aktekin, YÖK’ün belirlediği ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak kurumlar arası ortak proje ve çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

Aktekin bu kapsamda üniversite olarak böyle önemli bir sempozyumun içerisinde yer almaktan ve ev sahipliği yapmaktan dolayı ayrıca memnuniyet duyduklarını ifade etti.