Milletvekili Çalışkan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıldönümü dolayısıyla Kahramanmaraş’ta, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve milletvekilleriyle birlikte depremzede vatandaşlarla buluştu.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen anma programına katılan heyet, deprem şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Ayrıca, depremde evleri zarar gören vatandaşlarla görüşerek, devletin tüm imkanlarıyla yanlarında olduğunu vurguladı.
Çalışkan, yaptığı açıklamada, “6 Şubat depreminin üzerinden iki yıl geçti. Kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Devletimiz, tüm kurumlarıyla ilk günden itibaren sahada ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, afetten etkilenen tüm şehirlerimizde kalıcı konutların yapımı ve hayatın normale dönmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.” dedi.
Kahramanmaraş’ta yapılan program kapsamında depremzedelerle görüşen heyet, yeni yapılan konutları inceleyerek, vatandaşların taleplerini dinledi. Deprem sonrası yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Milletvekili Çalışkan, “Birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşacağız. Devletimiz, milletimiz için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, bölgede yapılan çalışmaların süreceğini ve vatandaşların her daim devletin desteğini hissedeceğini vurguladı.