Tarım

Kurbanlık alımlarında “Küpe Sorgulama” uygulaması başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Cebimde” uyugulaması ile kurban alımlarında “Küpe Sorgulaması” menüsünden kurbanlık hayvanın küpe numarası girilerek bütün bilgilere ulaşılabiliyor.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığının “Tarım Cebimde” uygulaması ile artık vatandaşların alacakları hayvanları kendilerinin sorgulayabileceklerini,  cep telefonlarından Tarım Cebimde uygulamasını indirerek  “Hayvansal Üretim” menüsünden “Küpe Sorgulama” buradan ise hayvan küpe numarası girilerek hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilere ulaşabileceklerini bildirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş; Nevşehir sınırlarından vasıtalarla geçen hayvan sevklerinde yol kontrollerine katılarak çalışmaları yerinde inceledi.

İl Müdürü Memiş, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatları doğrultusunda, ilimiz ve yurdumuz genelinde bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesinde, hayvan hareketlerinin denetim ve kontrolünün büyük önem taşıdığına işaret ederek, ilimizde de Kurban Bayramına kadar her gün yol kontrollerinde veteriner sağlık raporları, pasaportlar, nakil belgeleri Hayvan sağlığı yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince kontrol edildiğini söyledi.