KÜN Mütevelli Heyet Başkanı Funda F. Aktan, “10’dan fazla ilimizin Turizm Master Planı’nı ve 71 ilimizin turizm varlıklarının detaylı analizini içeren turizm yol haritalarını hazırladık” dedi.
KÜN’den yapılan açıklamaya göre, Konferans kapsamında, Gaziantep’in turizm potansiyelini geliştirmek ve bölgenin cazibesini artırmak amacıyla çeşitli başlıklarda oturumlar düzenlenerek fikir alışverişi yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in tarihi ve kültürel zenginliklerini turizmle buluşturarak ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacıyla Kapadokya Üniversitesi’nin turizm alanındaki tecrübesinden faydalanarak önemli bir adım atıyor.
GAZİANTEP’İN TURİZM VİZYONU ŞEKİLLENECEK
“Turizm Ekonomisi ve Yol Haritası 2030 Arama Konferansı” kapsamında Gaziantep’in turizm vizyonunu şekillendirecek stratejileri belirlemek üzere bir araya gelen paydaşlar birçok başlığı ele aldılar.
Öncelikli başlıklar arasında kültür ve tarih turizminin markalaşması, gastronomi, eko-turizm ve kongre turizmi gibi yeni alanlarda çeşitlendirme, yerel ekonomiye katkı sağlayacak istihdam ve yatırım modelleri, çevre dostu ve dijital dönüşüm odaklı turizm uygulamalarının yer aldığı arama konferansında, Gaziantep’in mevcut durumunu analiz edilerek, şehrin turizm potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlendirebilmek için çeşitli öneriler sunuldu.
Gaziantep’in turizm potansiyelini değerlendirerek, dünya turizminde önemli, aranan bir destinasyon olmasına katkı verecek olmaktan onur duyduğunu belirten Mütevelli Heyet Başkanı Funda F. Aktan, 2018 yılından bu yana KÜN’ün bünyesinde yer alan Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi aracılığı ile turizm alanında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türkiye Turizm Ana Planı’nın hazırlanması ve bu ana plan paralelinde, turizm potansiyeli yüksek illerin turizm master planlarının geliştirilmesi çalışmalarının KÜN tarafından yürütüldüğünü belirtti.
10’DAN FAZLA İLİMİZİN TURİZM MASTER PLANLAMASINDA YER ALIYORUZ
Aktan, “10’dan fazla ilimizin turizm master planlamasında yer alıyoruz. Ayrıca, 71 ilimizin turizm varlıklarının detaylı analizini içeren, turizm yol haritaları da yine Üniversitemiz tarafından hazırlandı. Üniversitemiz hem Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında TGA ile hem de uluslararası alanda GSTC (Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi) ile iş birliği yaparak konaklama tesisleri, destinasyonlar, yeme-içme sektörü, iş seyahatleri ve turizm cazibe merkezlerine ilişkin standartların geliştirilmesi ve uygulanması süreçlerinde yer alırken bu alanlarda turizm sektör profesyonellerine yönelik eğitimler de düzenlemektedir. Tüm bu birikimimizle Gaziantep’in, turizm atılımına katkıda bulunacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Gaziantep turizminin geleceği adına atılmış önemli bir adım olan arama konferansı, bölgedeki tüm paydaşların iş birliği içerisinde hareket etmesinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Önümüzdeki dönemde, belirlenen stratejilerin hayata geçirilmesiyle Gaziantep’in turizm alanında hak ettiği konuma ulaşmasında önemli bir yol haritası oluşturması beklenirken Gaziantep’in turizmde marka şehir olma yolunda önemli mesafeler kat etmesi hedefleniyor.
Arama Konferansı’na; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KÜN Mütevelli Heyet Başkanı Funda F. Aktan KÜN Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Halil Burak Sakal ile Araş. Gör. Fatımatüz Zehra Albayrak, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve sektör temsilcilerin katıldı