Güncel

Karaca, "24 Temmuz dayanışma günüdür"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel başkanı Yılmaz Karaca, basında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Basın özgürlüğünün önündeki zorluk ve engeller kalkmadıkça 24 Temmuzlar gazeteciler için bir bayram değil, dayanışma ve mücadele günü olacaktır” dedi.

Abone Ol

SANSÜR GÜNÜMÜZDE FARKLI ŞEKİLLERDE UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR

Karaca açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi;

“24 Temmuz 1908’de gazeteci meslektaşlarımızın basın özgürlüğü için yapmış olduğu bu direniş, her ne kadar o gün sansürün kaldırılmasını sağlasa da, günümüzde bu sansür şekil değiştirerek halen devam etmektedir.

Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmaya devam etmektedir.

Gelişmiş ülkelerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, demokrasinin temel unsuru ve güvencesidir. Ülkemizin ve şehirlerimizin gelişimi, toplumumuzun geniş kesimlerinin bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın mensuplarının çok önemli katkıları olduğu unutulmamalıdır.

Ülkemizin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bizler basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılacağı güne kadar 24 Temmuzları bayram olarak değil, dayanışma günü olarak kutlamaya devam edeceğiz” dedi.