Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde gazetecilere açıklama yapan Vali Fidan, Kapadokya bölgesinin bayram tatilinde doluluk oranlarının yüzde 90’lara ulaştığını söyledi.

Kapadokya bölgesinde bayramın huzur içinde geçmesi için tüm çalışmaları tamamladıklarını belirten  Vali Fidan “Emniyet ve jandarmamız başta turizm bölgeleri ağırlıklı olmak üzere il genelinde, vatandaşlarımızın ve ilimize gelecek yerli ve yabancı turistlerin bayramı huzurlu geçirmeleri için 24 saat esasına göre 9 gün boyunca görev icra edecekler” dedi.

Vali Fidan “Kapadokya bölgesinde yüzde seksen, doksanlara varan doluluk oranlarına sahip. On binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktayız. Geçen yılın ilk 5 ayına göre, 2024 yılının ilk beş ayında ağırladığımız ziyaretçi sayısı yüzde yirmi altılık bir artış ile 1 milyon 660 bin seviyesine çıktı. Bu da gösteriyor ki, bölgemiz en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi. Bu artış her gün artarak devam ediyor” dedi.

Düğünde atılan havai fişekler yangına sebep oldu Düğünde atılan havai fişekler yangına sebep oldu

Turizm tedbirlerinin yanı sıra, kurban bayramı nedeniyle, İl Tarım müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü tarafından da gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Vali Fidan “Başta kurban satış ve kesim yerleri olmak üzere, tatlı üretimi ve ticareti yapan iş yerlerine gerekli denetim ve uyarıları yaptık. Bizler vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri için bu çalışmaları planladık. Ayrıca sağlık hizmetlerinde de her türlü tedbirleri aldık” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 06 15 At 12.20.24 (1)

Kaynak: İHA