Ayurveda (iyi yaşam) kavramını merkezine alan Zeynep Tokuş Yılmaztürk, kendini keşfetme, doğayla bütünleşme ve mutluluğu paylaşma üzerine umut verici bir hikayeyi Kapadokya’nın büyülü atmosferinde tamamladı.

Mutluluk Laboratuvarı” adlı serüvenini Kapadokya’nın eşsiz doğasında sunan Zeynep Tokuş Yılmaztürk, kendini tanıma yolculuğunu, mutlu bir yaşam sürme yöntemlerini ve aldığı kararlarını izleyicilerine sunuyor. Kapadokya’da çekilen ve 5 bölümden oluşan “Mutluluk Laboratuvarı Puhutv’de yayına girdi.

Yoga eğitmeni Muhammed Yunus Kürk, yoga ve ayurveda uzmanı Senem Kalender, Reiki Master ve yoga eğitmeni Meltem Gökhan, aile ve bireysel danışman Hande Çiçek Aksoy ve Humanart kurucusu Derya İzgür, bu yolculuğun ilham veren kahramanları arasında.

Türkiye, para yüzme ve para tekvandoda çıkışını sürdürmeye çalışacak Türkiye, para yüzme ve para tekvandoda çıkışını sürdürmeye çalışacak

AYURVEDA NEDİR?

Ayurveda, kökeni Hindistan’ın Vedik kültürüne dayanan 5,000 yıllık bir doğal şifa sistemi olup, insanoğluna beşeri potansiyelinin üst sınırını gerçekleştirirken, her yönden dengede ve zinde kalmasına yardımcı olan bir bilgelikler bütünüdür. Ayurveda kadim bir lisan olan sanskritçe bir kelime olup, kelime anlamı olarak "Yaşam Bilimi" manasına gelmektedir.

Ayurveda’nın başlıca hedefi öncelikle kişinin ideal bünye tipini tespit etmek (dosha’sını) ve herhangibir dengesizlik durumunda, dengesizliğin haberini veren belirtilerin kaynağını bularak, dengenin tekrar kurulması üzere geniş kapsamlı önerilerde bulunmaktır.

Ayurvedik Yaşam Tarzı özetle bilincimizi yükselten, genel sağlık halimize olumlu ivme kazandıran, yaşlanmayı geciktiren, gıda seçimi, aromaterapi ve sportif aktivitelerimize yön verme gibi faydalarının yanı sıra genel olarak yaşam kalitemizi yükselterek daha mutlu, daha huzurlu ve daha tatminkar olmamızı sağlayan etkileri barındırır.

2-514-11-1150

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ