Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, eski adıyla Toplum Yararına Program (TYP) olarak bilinen ve şimdi İşgücü Uyum Programı (İUP) adıyla yeniden düzenlenen program kapsamında, 670 kişi 9 ay süreyle çeşitli görevlerde istihdam edilecek. Program kapsamında çalışanlar, haftada 22,5 saat çalışarak asgari ücretin yarısı olan 8.500 TL maaş alacaklar.

Nevşehir Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Şinasi İnanıcı yaptığı açıklamada,

TYP YERİNİ IUP’A BIRAKTI

Daha önce istihdamında zorluk yaşanan işsizlerin çalışma alışkanlıklarını sürdürmeleri amacıyla hayata geçirilen ve uzun yıllardır uygulanan Toplum Yararına Programlar (TYP) kaldırılarak, yerini İşgücü Uyum Programı (IUP) aldı. Yeni düzenlemeyle birlikte, katılımcılara haftada 22,5 saat çalışma imkânı sunulacak ve aylık olarak asgari ücretin yarısı kadar ödeme yapılacak.

NEVŞEHİR'DE 670 KİŞİLİK KONTENJAN

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği sonucu, İşgücü Uyum Programı (IUP) kapsamında Nevşehir’e 670 kişilik bir kontenjan verildi. Bu program çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım-onarım ve temizlik işleri gibi alanlarda istihdam edilecek.

“Buklet fabrikamız belediyemize ciddi ekonomik katkı ve şehre istihdam sağlayacak” “Buklet fabrikamız belediyemize ciddi ekonomik katkı ve şehre istihdam sağlayacak”

BAŞVURU KOŞULLARI

İŞKUR’a aktif kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, başvuru esnasında en az son bir ay işsiz olmak, Hane gelirinin net asgari ücretin 2 katından fazla olmaması şartını sağlamak Gerekiyor.

İşgücü Uyum Programı'nın (IUP) şartları, önceki TYP uygulamasından oldukça farklı olacak. IUP'da katılımcılar haftada sadece 22,5 saat çalışacak ve bu süre zarfında alacakları ücret, asgari ücretin yarısı olan 8 bin 500 TL olarak belirlendi.

Programın ilk dört haftasında eğitimler beş gün boyunca 37,5 saat olarak planlanırken, sonraki haftalarda üç gün 22,5 saat çalışma şeklinde devam edecek. Katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, iş arama becerileri, iş ahlakı ve diğer çeşitli konularda eğitimler de verilecek. Nevşehir’de uygulanacak olan İşgücü Uyum Programı (IUP) için başvuruların, 4 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlayacak olup başvuruların beş gün boyunca devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: BÜLTEN