Nevşehir Haberleri

Havaalanı proje inşaatı devam ediyor

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ve AK Parti heyeti Kapadokya Havalimanında yapımı devam eden proje inşaatında incelemede bulundu.

Abone Ol

AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, İl Başkanı Ali Kemikkıran, Gençlik Kolları Başkanı Necati Yurtbilir, Merkez İlçe Başkanı Murat Özkaya, Gülşehir İlçe Başkanı Çağrı Sönmez, Gülşehir İl Genel Meclis Üyesi Kürşat Koç ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapadokya Havalimanı Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, havaalanı binasında yapımı başlayan tesisler hakkında incelemede bulundular.

7 Haziran’da yapımı başlayan ve sözleşme bedeli 755 milyon olan proje kapsamında, mevcut havaalanı binasının 3 bin 500 metrekare olup, yeni yapılacak havaalanı binası ile 10 bin 500 metrekareye ulaşacak. Beş uçak park kapasiteli mevcut aprona ilave olarak dört apron ve bir taksi durağı yapılacak.

Heyetten yapılan açıklamaya göre, “Şehrimize ve havalimanımıza değer katacak projenin gerçekleşmesinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na, Nevşehir Valimiz Ali Fidan’a, Milletvekillerimiz Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan'a, ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” denildi.