İl Başkanı Kemikkıran ve Milletvekilleri Özgün ve Çalışkan, Nevşehir Dostlar Grubu ile üyeleri ile yemekte bir araya geldi.

Ziyarete katılan isimler arasında Nevşehir Belediye Meclis üyesi Yasin İnanır ve Avanos'un duayen isimlerinden çanak çömlek ustası Şaban Topuz da yer aldı.

Bu buluşmada, yerel yönetim ve milletvekilleri ile bölgenin sevilen bir grubu olan Nevşehir Dostlar Grubu arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Nevşehir’in geleceği için yapılacak projeler ve iş birlikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

Görüşmede, Nevşehir'in gelişimine katkı sağlayacak stratejik adımların atılması gerektiği vurgulandı

Nevşehir Dostlar Grubu’nun taleplerini ve önerilerini dinleyen Özgün ve Çalışkan, grup üyeleriyle birebir görüşerek çözüm önerileri üzerinde durdu.

Nevşehir Dostlar Grubu, görüşmede Nevşehir’in en büyük gündem maddeleri olan, çevre yolu sorunu, trafik kazaları ve motosiklet kazalarının önlenmesi konularını ele aldı. Görüşme de, çevre yolu ve otobanlarda bu tür kazaların azaltılması için çeşitli fikirler paylaşıldı.

Özellikle Ankara-Nevşehir otobanında "Nevşehir - Kapadokya" yazılı levhaların sayısının artırılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Alayhan Kavşağı’ndaki mevcut yazının "Kapadokya" kavşağı olarak güncellenmesi ve bu tür levhaların daha sık yer almasının bölgedeki  bilinirliği artıracağı ifade edildi.

Bu değişikliklerin, bölgenin turistik tanıtımına katkıda bulunacağı belirtildi.

Avanos Hükümet Konağı ve Avanos Taş Köprü ile alakalı olarak son durum hakkında bilgiler alındı.

Şair, yazar, gazeteci veNevşehir Dostlar Grubu Başkanı Ayşe Paslanmaz, Öncelikle, Nevşehir Dostlar Grubu olarak, davetimize icabet ederek sizleri ağırlamaktan büyük onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Ziyaretiniz, hem grubumuz hem de şehrimiz için büyük bir anlam taşıyor. Nevşehir’in kalkınmasına ve geleceğine dair sizinle birlikte yürüyor olmak, bizlere büyük bir güç ve motivasyon veriyor.

Nevşehir, kadim tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri. Ancak, bu güzel şehrin potansiyelini daha da ileriye taşımak için hepimizin katkısına ihtiyaç var. Sizlerin önderliğinde gerçekleştirilen projeler ve çalışmalar, halkımızın yaşam kalitesini artırmada önemli adımlar atmamıza vesile oluyor.

Bizler, sivil toplumun gücüne inanıyor ve Dostlar Grubu olarak bu süreçlerde elimizden gelen katkıyı sunmak istiyoruz. Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye her zaman hazırız.

 Ziyaretinizin, bu iş birliklerinin güçlenmesine vesile olmasını diliyor ve her birinize şahsım ve grubum adına teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Milletvekili Özgün da, "Grubunuzun, Nevşehir’in sosyal hayatına olan katkıları yadsınamaz. Bir araya gelip, şehrimizin daha ileri gitmesi adına fikirler üretiyor ve bu şehri daha iyi bir geleceğe taşıyorsunuz. Sizlerle bir arada olmak, sizlerin düşüncelerini dinlemek bizler için çok önemli. Her birinize teşekkür ediyorum, bu kıymetli çalışmalarınızın devamını diliyorum." diye koştu.

Milletvekili Çalışkan ise, "Nevşehir’in gelişiminde gönüllü olarak çalışan, şehrin sorunlarına çözüm üreten bir grup olarak, çalışmalarınız takdire şayan. Sivil toplumun gücünü en iyi şekilde gösteren sizlerle iş birliği yapmaktan onur duyuyoruz. Bu buluşmanın gelecekte daha güzel projelere vesile olacağına inanıyorum. Sizlere başta başkan Ayşe Paslanmaz olmak üzere ve tüm Dostlar Grubu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi

İl Başkanı Kemikkıran da şunları söyledi: "Dostlar Grubu'nun, şehrimizin sosyal dokusuna ve dayanışma kültürüne olan katkısını her zaman takdirle izliyoruz. Topluma fayda sağlayacak projelere imza atan bir grup olarak, Nevşehir’in gelişimine yaptığınız katkılar bizler için çok değerli. Şahsım ve partimiz adına sizlere teşekkür ediyorum ve bu birlikteliğin güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum."

Kozaklı’da cayrokopter ile denetim Kozaklı’da cayrokopter ile denetim

Whatsapp Image 2024 08 21 At 16.48.55

Whatsapp Image 2024 08 21 At 16.48.56

Kaynak: HABER MERKEZİ