Nevşehir Haberleri

Hasat sezonu öncesi önemli kararlar alındı

Kozaklı’da hasat sezonunda sorun yaşanmaması amacıyla çeşitli kararlar alındı.

Abone Ol

2024 yılı hasat sezonunun başlamasıyla birlikte gerekli tedbirlerin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Hasat sezonu toplantısı kaymakamlık toplantı salonunda Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan başkanlığında Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu ve ilgililerin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda hasat sezonunda sorun yaşanmaması ve çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli konularda istişarede bulunuldu.

Toplantıda alınan karar doğrultusunda Kozaklı Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, 2024 senesi hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Biçerdöver Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesi kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce teknik ekipler oluşturulduğu bilgisi verildi.

Paylaşımda çiftçilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla depo ihtiyacının giderilmesi için gerekli görüşmelerin yapılacağı belirtilirken, ürün sahiplerinin ürün kaybı yaşamaması için hasat döneminde biçim yapılırken gerekli hassasiyeti göstermeleri ve herhangi bir olumsuzlukta İlçe Tarım Müdürlüğü ile irtibat halinde olmaları gerektiği bildirildi.

 Ayrıca, hasat edilen ürünlere ait saman ve balyaların mera alanlarının dışında kalan yerlere dökülmesine özen gösterilmesi gerektiği ve çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi gerektiği ile mera alanlarına saman ve balya bırakmanın mera kanununa aykırı olduğu uyarılarında bulunuldu.

Biçerdöver fiyatlarının ise Kozaklı Ziraat Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yapılacak görüşme sonrasında Kırşehir ve Yozgat baz alınarak belirleneceği ifade edildi.