Hacıbektaş

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Etkinlikleri programı belli oldu

61.Ulusal 35.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programı belli oldu. Her yıl ağustos ayında yapılan program bu yıl 16 Ağustos’ta başlayarak 18 Ağustos’ta sona erecek.

Abone Ol

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında sergi, panel, konser, yürüyüş, söyleşi ve film gösterimlerinden oluşan birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.

Anma töreni ve kültür sanat etkinlikleri 16 Ağustos’ta Cumhuriyet Kent Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak. Açılışın ardından Hacı Bektaş Veli Dergahı ziyareti yapılacak.

Programda Nilgün ve Sırrı Bektaş tarafından ilçeye kazandırılan Nilgün ve Sırrı Bektaş Müzesi ve Sanat Evi’nde resim ve fotoğraf sergisi vatandaşlarla buluşacak.

“Alevi Ocaklarının Dünü Bugünü”, “Erkek Dişi Sorulmaz Muhabbetin Dilinde”, “Laik, Bilimsel Eğitim”, “Zorunlu Din Dersleri ve Medeni Kanunun Alevi Kadının Yaşamına Etkileri”, “Türkiye’de Ekolojik Yıkım ve Mücadele”, “Altın Madenciliğinin Çevre ve Sağlık Üzerine Etkisi”, “Alevilikte Hak Mücadelesi” ve “Deprem ve Deprem Sonrası” konulu paneller düzenlenecek.

Program kapsamında konserler, çocuk etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve birçok sanatseverin katılacağı sergiler de düzenlenecek. 

Aşık Fedai, Gökhan Erol, Doğan Yılmaz, Berivan Canbolat, Erkan Akalın& Ayhan Aydın& Burak Aykaç, Özlem Taner, Mustafa& Müslüm Eke, Gani Pekşen, Mustafa Özarslan, Mercan Erzincan, Gülcihan Koç, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi Semah Topluluğu, Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür Dayanışma Derneği, Grup Katre, Arzu Kuş, Ayhan Yağız, Hüseyin Korkankorkmaz, Ender Balkır, Cem Erdost İleri, Mikail Aslan, Ayfer Vardar, Muharrem Temiz, Aynur Haşhaş ve Dertli Divani Cumhuriyet Kent Meydanı’nda verecekleri konserlerde vatandaşlarla buluşacak.

Programın son gününde doğaseverlerin kaçırmak istemeyeceği Mistik Hırka Dağı-Kutsal Ardıç Ağacı ve Doğa Yürüyüşü kamplı etkinlikleri düzenlenecek.

Alevi ve Bektaşi kültürü mensuplarının 3 gün sürecek etkinlikler boyunca Hacıbektaş’a akın etmesi bekleniyor.