Nevşehir Haberleri

Hacı adayları gözyaşlarıyla uğurlandı

Nevşehir’den ek kontenjan hakkı elde eden 80 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.

Abone Ol

2024 yılı hac organizasyonu kapsamında Nevşehir’den ek kontenjan hakkı elde eden hacı adayları için uğurlama programı yapıldı.

39 kişilik Ankara 34.kafile 4.grup ve 41 kişilik Ankara 38.kafile 2.grup hacısı olmak üzere toplam 80 Nevşehir hacısı için düzenlenen programa hacı adayları ve yakınları katıldı.

Din görevlisi Mikail Pişkin'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Kâzım Güzel'in konuşmasıyla devam etti.

Müftü Güzel konuşmasında hac ibadetinin, yürekleri Allah ve Rasulü’nün sevgisi ile yanıp tutuşan müminler için en büyük özlem olduğunu belirterek “Hac, en büyük vuslat ve en büyük heyecandır. Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuktur, kutlu bir ibadettir, büyük bir arınma mevsimidir, tövbe ve dua zamanıdır, rahmet ve mağfiret iklimidir.” dedi.

Güzel'in duasının ardından hacı adayları tekbir, tehlil ve salavatlar eşliğinde Mekke’ye gitmek üzere gözyaşları içerisinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na uğurlandı.

İl Müftü Yardımcıları Nurcan Solak ve Mahmut Taşyapan, Şube Müdürü Ömer Yılmaz ile müftülük personelinin de hazır bulunduğu programda duygusal anlar yaşandı.