Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, ilçede yaşayan engelli çocuklar ve aileleri ile toplantıda bir araya geldi.

Ürgüp Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Bul, sosyal medya hesabından toplantıyla ilgili paylaşımda bulunarak, "Ürgüp’te yaşayan özel çocuklarımız ile engelsiz çocuklarımızın velileri ile toplandık. Ürgüp’te ilk defa bu denli yoğun katılımla toplantı yapılmış. Gelemeyenler de varmış ama sayıları benim bildiğimin çok üstündeymiş. 21 Haziran Cuma saat 11.00’da ikinci toplantımızı yapacağız." ifadelerine yer verdi.

Toplantıda Mali Müşavir Engin Ersin'in yöneticiliğini yaptığı Koru Derneğine velilerin üye olması görüşülürken ayrıca alınan kararlarda çocukların sosyalleşebileceği, velilerin ise rahatlayabileceği bir merkez için arsa tahsisinin Meclis onayına sunulması konusu yer aldı.

Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest

Bul, derneğin bu arsa üzerine bir rahatlama tesisi oluşturacağını ve derneğin belirleyeceği öncelikler doğrultusunda belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

KORU DERNEĞİ’NİN AMACI

Koru Farklı Gelişen Çocuklar Gençlik ve Spor Eğitim Merkezleri Derneğinin amacı farklı gelişen dezavantajlı çocukların bireysel gelişiminin sağlanması, hayat standartlarının yükseltilmesi, rehabilitasyonu, ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin planlanması ve uygulanması, mesleki eğitimlerin verilmesi veya bu eğitimlerin alınmasının sağlamaktır.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR