Tarım

Çiftçilerden destek talebi

Ürgüp'te Domuz İstilasına karşı çiftçiler destek talebinde bulundu.

Abone Ol

Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı çiftçilerin isyanını dile getirdi.

Özellikle kabak, üzüm, patates, buğday ve meyve sebze tarlalarına sürü halinde girip ürünlere ciddi zarar veren domuzlarla mücadele etmeye çalışan çiftçiler yetkililerden yardım talep etti.

Günden güne domuz istilasının fazlalaştığını dile getiren çiftçiler, “Tarlalarımıza girip ürünlerimizi ziyan ediyorlar. Taze ektiğimiz ürünleri söküyorlar. Bir de sürü halinde geziyorlar ve baş edemiyoruz. Vurulmaları da yasak olduğundan hiçbir şekilde zarar vermiyoruz. Fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gün geçtikçe bu domuz istilası fazlalaşıyor. Kendi çapımızda önlem almaya çalışıyoruz ama yine de başarılı olamıyoruz. Yetkililerden bizlere yardım etmelerini talep ediyoruz. Belki bu 50. 80. konuyu dile getirmemiz, herkes birbirinden korkuyor kırk türlü manalar üretiliyor tarafımıza, bizim geçim kaynağımız toprak, tarım lütfen bize kulak verin, aylık sabit maaşımız yok ay sonu gidip çekelim.”

“DOMUZLAR RESMEN TARLALARIMIZI İŞGAL EDİYOR”

“İvedi bir şekilde sürek avı yapılması gerekir, Valiliğimizden, Kaymakamlığımızdan, tarım müdürlüğümüzden, muhtarlarımızdan bu konuda çalışma başlatmalarını istiyoruz. Ziraat Odamız ne gerekiyorsa hazır olduğunu net olarak açıkladı. Yetkililer sürek avının kışın olacağını belirtseler de kar yağışı yaşanmadı domuzlar günden güne daha da çoğaldı. Şimdi teknoloji zamanı droneler ile vadiler, araziler taranabilir ve toplu halde yerleri tespit edilebilir. Domuzlar resmen tarlalarımızı işgal ediyor ve vurduğumuz zaman da ceza alıyoruz. Lütfen yetkililer bu konuda bir çare bulsunlar.” ifadelerine yer verdi.