Nevşehir Haberleri

Cappadox 4 bini aşkın katılımcıyı ağırladı

Bu yıl 23-26 Mayıs tarihleri arasında “Değişen Gökler” teması altında 5. edisyonu gerçekleştirilen ve bir pozitif deneyimi olan Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox, 4 bini aşkın katılımcıyı ağırladı.

Abone Ol

Her sene olduğu gibi bu yıl da merkezi Uçhisar ve Göreme’de olan ve birbirine yürüme mesafesindeki mekân ve vadilerde gerçekleşen Cappadox, katılımcılarını Kapadokya’yı yeniden keşfetmeye davet etti. Cappadox’un 5. edisyonu katılımcılarına dört gün boyunca Kapadokya’nın katmanlı kültürel dokusu ve eşsiz peyzajından ilhamla; Müzik, Çağdaş Sanat, Gastronomi ve Açık Hava programları ile çok-disiplinli bir platform sundu.

“Değişen Gökler” teması altında gerçekleştirilen festivalin Çağdaş Sanat Programı, 2022’de vefat eden küratör Fulya Erdemci'nin değerli anısına düzenlendi. Geçmiş edisyonlardan bir seçkiyle biçimlenen programın küratörlüğünü Kevser Güler üstlenirken programda; Asunción Molinos Gordo, Ayşe Erkmen, Christoph Schaefer, Erdağ Aksel, Guillaume Bijl, Hale Tenger, Halil Altındere, Maider Lopez, Murat Germen, Nermin Er, Nilbar Güreş, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Wapke Feenstra (Myvillages), Yasemin Özcan ve Yaşam Şaşmazer’in eserleri yer aldı.

Katılımcılar Cappadox boyunca düzenlenen “Rehberli Sergi Turları”na katılarak sergilenen eserlerin ilgilendiği temalar ve kavramların yanı sıra Kapadokya’yla bağlantılarını da dinledi.  Küratörlüğünü Kevser Güler’in üstlendiği Cappadox’un Çağdaş Sanat sergisi 13 Haziran’a kadar izleyicisini ağırlamaya devam edecek.

Gastronomi programı ile katılımcılar; kokusunu, dokusunu, tadını başka hiçbir yerde bulamayacakları yerel malzemelerle ve alternatif pişirme yöntemleriyle hazırlanan sofralarda hem karınlarını hem de ruhlarını doyurma fırsatı buldu.

Cappadox’un programını zenginleştiren diğer etkinlikler kapsamında atölyeler, buluşmalar ve sohbetler de yer aldı. Ebru, seramik, tohum topu, ileri dönüşüm atölyeleri ve sanatçı sunumlarının yanı sıra, GO ONS sunumuyla gerçekleşen World Class Türkiye 2023 şampiyonu Doğuş Türümen’in miksoloji atölyeleri ve “Yapı Kredi Crystal Sabah Sohbetleri” kapsamında sanatçılar ve küratör Kevser Güler’in katılımıyla “Cappadox Çağdaş Sanat Programı Buluşması” ve Levon Bağış ile Şirin Payzın’ı bir araya getiren “Anadolu Üzümleri ve Şarapları” konuşmaları gerçekleşti.