Nevşehir Haberleri

Çalış’ta vatandaşlar sevinçli, 50 yıllık hasret sona erdi

Çalış Belediye Başkanı Mustafa Demir, “50 yıldır bulunamayan suyu biz bulduk” diyerek kasabanın uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak olan yeni su kuyusunun açıldığı müjdesini verdi.

Abone Ol

Avanos ilçesine bağlı Çalış kasabasının uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak olan su kuyusu sonunda bulundu.

Uzun yıllar su arama çalışmaları yapılan kasabada istenilen miktarda su bulunamaması nedeniyle sık sık kesintiler yaşanırken kasaba halkı büyük bir mağduriyet ile karşı karşıya kalıyordu.

Vatandaşın bu sıkıntısına son vermek adına harekete geçen Belediye Başkanı Mustafa Demir, başlattığı çalışmada mutlu sona ulaşmayı başardı. İlk noktada suya ulaşılırken, su kuyusunun yakınındaki su deposu aracılığıyla suyun kasabaya bir an önce verilmesi hedefleniyor.

"SÖZ VERDİK VE SUYU BULDUK"

Çalışmaları yakından takip eden ve suyun çıkarılmasının ardından büyük bir sevinç yaşayan Başkan Demir,  kasabanın 50 yıllık yaşadığı su sorunun çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Açılan yeni kuyu sayesinde Çalış’ın uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağını belirten Demir, “DSİ aracılığıyla daha önce de su arama çalışmaları yapıldı fakat 3-4 litre kapasiteli su bulunabildi. Bu az miktardaki sular kasabanın su ihtiyacını karşılayamaması nedeniyle 5-6 yıldır sık sık su kesintileri oluyordu. Biz İller Bankasından sondaj için kredi başvurusunda bulunduğumuzda ‘Çalış’ta su çıkmıyor daha öncede denendi bulamadılar’ denmesine rağmen inançla bu çalışmayı başlattık. İlk sondajı vurduğumuz noktadan suyu bulduk. Su deposu su kuyusunun yakınında buraya suyu vererek kısa sürede kasabayı yeni su kaynağı ile buluşturmayı hedefliyoruz.  Biz göreve gelmeden önce kasaba halkında su sorunu çözeceğimizin sözünü vermiştik şükürler olsun bu sözümüzü yerine getirdik. Çıkan su Çalış’ın uzun yıllar su sorunu ortadan kaldıracaktır. Allah’ın izniyle Çalış kasabasının artık su sorunu diye bir sorunu kalmadı. 50 yıllık sorunu çözdük. Bu su bir Çalış’a değil 5 Çalış’a yetecek su. Rabbim bu konuda bizi yalnız bırakmadı. Su dedik söz verdik ve yaptık. Bundan sonrada her verdiğimiz sözü en iyi şekilde yapacağız. Burada her şeyden önce bu arazinin sahibi İbrahim Gündüz abime çok teşekkür ediyorum. İbrahim abiden Allah razı olsun bu anı bize yaşattı. Dua edenlerden Allah razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.