Farklı meslek gruplarından oluşan ve yıl boyunca titizlikle çalışan koro, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Bizim Çocuklar çeyrek finalde Bizim Çocuklar çeyrek finalde

Türk halk müziğinin zengin mirasını gelecek nesillere aktarmak ve bu kültürü yaşatmak amacıyla düzenlenen konser, Nevşehir'in tarihi ve kültürel dokusuna da ayrı bir renk katacak.

Konserde, Anadolu’nun dört bir yanından derlenmiş türküler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce oluşturulan koro tarafından seslendirilecek.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesiyle gerçekleştirilen bu etkinlik, halk müziğine gönül veren herkesin katılımına açık olacak.

Konser, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda yarın saat 20.30’da gerçekleştirilecek.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk halk müziği, kültürümüzün en önemli taşlarından biridir. Bu konser ile halk müziğimizi daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve bu kültürü yaşatmayı hedefliyoruz. Tüm halkımızı bu güzel akşamda bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz." dedi.

Bu anlamlı etkinlikte yer almak ve Anadolu'nun kadim melodilerini dinlemek için tüm Nevşehir halkı davet edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ