Vali Fidan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Fidan mesajında, “Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran; sevgi, saygı ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışmanın yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin, sevincini ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Toplumsal hayatımızda ayrı bir öneme sahip olan bayramlar; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevgi ve hoşgörü ikliminde dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı, barış, kucaklaşma yardımlaşma duygularının yaşandığı milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği önemli günlerdir.

Bu müstesna günlerde, sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça arttığını, üzüntülerin ve acıların paylaştıkça azaldığını unutmamalı, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamalıyız.” İfadelerine yer verdi.

Başta aile büyükleri ve yakınlar olmak üzere, ihtiyaç sahiplerini, kimsesizleri, öksüz ve yetim çocukları, yaşlı ve hastaları, şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret ederek ilgi ve şefkat hissettirilmesi gerektiğini belirtenVali Fidan, mesajının devamında şunları söyledi: “Bu güzel bayram günlerini birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşliğimizi pekiştirmek için fırsata dönüştürelim.

Nevşehir'de hava durumu (3 Temmuz 2024) Nevşehir'de hava durumu (3 Temmuz 2024)

Vatandaşlarımızın bayramı huzur içinde geçirmeleri için, başta güvenlik, trafik, sağlık ve gıda kontrol hizmetleri olmak üzere gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olup kurallara uymaları hususunu da tekrar hatırlatmak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehirli hemşehrilerimin, tüm mesai arkadaşlarımın Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, bayramın ilimize, ülkemize, İslam Alemi’ne ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ