Nevşehir Haberleri

Başkan Kalay’dan Rektör Aktekin’e ziyaret

Nevşehir merkeze bağlı Çat Belediye Başkanı Zübeyir Kalay, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Abone Ol

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden Çat Belediye Başkanı Zübeyir Kalay, yerel yönetimler olarak yürüttükleri çalışmalara değindi.

Başkan Kalay ayrıca tarihte değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan ve içerisinde güvercinlik, manastır ve kilisenin yer aldığı milyonlarca yıllık volkanik kayaçlarla kaplı Çat’ın sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleri hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin Başkan Kalay’a teşekkür etti. ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak öğrencilerin eğitim-öğretimlerinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu değerleriyle kalkınmasına ve tanınırlığının artmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirten Aktekin bu kapsamda her türlü ortak proje ve çalışmalara açık olduklarını ifade etti.

Rektör Aktekin ve Başkan Kalay daha sonra üniversite-yerel yönetim olarak yürütülebilecek ortak proje ve çalışmalar üzerine bir süre görüştü.