Ürgüp

Başkan Bul, Ürgüp'ün geleceğini şekillendirecek vizyonunu açıkladı

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ürgüp için hayata geçirmek istediği vizyonunu açıkladı.

Abone Ol

Başkan Bul, "Ürgüp Vizyonum" başlığıyla yaptığı paylaşımda, turizm ve ulaşım alanlarında yeniliklere açık, aynı zamanda estetik olarak her kesime hitap edecek bir Ürgüp istediğini vurguladı.

Bul, Ürgüp’ün beyaz renklerde, Ürgüp taşı kaplaması veya boyası ile bezeli, 2 katlı bahçeli evlerle donatılacağını, yatay mimariyi benimseyeceklerini belirtti.

Paylaşımında, Ürgüp'ün Arnavut kaldırımlı ara sokaklarına sahip olacağını ifade eden Başkan Bul, araç trafiğine kapalı yaya ve bisiklet yollarıyla insanların rahatça dolaşabileceği alanlar oluşturacaklarını söyleyerek, kültürel hayatın müzik, resim ve tiyatro ile canlanacağını ve mutlu insanların yaşadığı bir Ürgüp hedeflediklerini ekledi.

Doğayla uyumlu tabela ve ışıkların kullanılacağına dikkat çeken Bul, pimapen teraslar yerine imar planına işlenmiş, terasın yüzde 30’u ahşap ve kalanında Ürgüp Beyazı renkli pergole ile örtülü teraslar yapılacağını belirterek, güneş enerjili sokak lambaları, ağaçlar ve çiçeklerle donatılmış bir çevre oluşturacaklarını ifade etti.

Başkan Bul, ilçede uyum içinde bir yaşam hedeflediklerini, ATV gezileri yerine at gezileri yapılacağını, ana güzergahlarda tramvay hatları kurmak istediklerini söyledi.