Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Arı, Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan ve ‘Nevşehir’in makus tarihini değiştirecek’ dediği Kayaşehir ve beraberinde Nevşehir’in uluslararası alanda tanıtımını sağlamak ve şehre yeni turizm yatırımları çekmek adına girişimlerini sürdürüyor.

Dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen Kayaşehir ve çevresinde gerçekleştirilecek olan yeni turizm yatırımları için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yatırımcı ile bir araya gelen Başkan Arı, Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.

Beraberinde Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer ile birlikte ilk olarak geçtiğimiz günlerde konuk ettiği ve birlikte Kayaşehir’i gezdirdiği Moldova Büyükelçisi Dimitri Croitor’a iade-i ziyarette bulunan Arı, büyükelçi ile her yıl Türkiye’ye gelen 300 binden fazla Moldovalı turistin Nevşehir ve Kayaşehir’i ziyaret etmeleri için atılacak adımlar konusunda istişarelerde bulundu.

Arı daha sonra Meksika’nın 214. bağımsızlık yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Meksika Büyükelçiliği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Burada da başta Meksika olmak üzere, Singapur, Ukrayna, Sri Lanka, Hırvatistan, Pakistan ve Hollanda Büyükelçileri ile bir araya gelen Başkan Arı, Kayaşehir’i anlattığı büyükelçileri Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’e davet etti. 

Narkotik itfaiye personelini bilgilendirdi Narkotik itfaiye personelini bilgilendirdi

Whatsapp Image 2024 09 12 At 21.52.48Whatsapp Image 2024 09 12 At 21.52.46Whatsapp Image 2024 09 12 At 21.52.49 (2)

Kaynak: BÜLTEN