Başkan Arı, Nevşehir Belediyesinin çöp kamyonları ihalesinde usulsüzlük yaptığı iddialarına cevap verdi.

Arı, “Neymiş efendim Nevşehir Belediyesi bir çöp ihalesi yapmış, o çöp ihalesinde de yolsuzluk yapmış. Nevşehir Belediyesinin ben geldikten sonraki bütün ihaleleri canlı yayında yayınlanıyor. Bu çöp ihalesi sağır sultanın dahi duyduğu bir ihale gizli kapaklı bir ihale değil. Niye 36 ay yaptın diyorlar ya. 36 ay bir belediyenin çöp ihalesi yapması o belediyenin lehine olan bir durumdur. Kaldı ki her belediye ben de zamanında zaten 36 aylık yapmıştım. En son benden önce 20 aylık yapılmış. Çünkü seçim var seçimden sonra yeniden ihale yapılsın diye. 36 aylık yapmışız ihaleyi yapabilirsin.” dedi.

 İhalenin maliyeti hakkında bilgi veren Başkan Arı, “Aylık 1.7 milyon liraya total 60 milyon. Milyonlarca dolar dedikleri 60 milyon lira. 20 adet araç. İlk ihale sonuçlandığında Ahmet Bey'e dedim ki ne yaptınız ihaleyi. Dedi ki başkanım 1.7 milyon liraya gitti. Bunlar batar kesin dedim. Batsınlar da beni ilgilendirmez. Ben önemli olan hizmete bakarım. Tek katılımcı olmuş, tek geçerli teklif olmuş. İşte madem bir konuyla ilgili konuşuyorsunuz en azından doğruyu, gerçeği öğrenin ona göre suçlayın ki Rasim Arı gibi bir duvara toslamayın.” diye konuştu.

“Buklet fabrikamız belediyemize ciddi ekonomik katkı ve şehre istihdam sağlayacak” “Buklet fabrikamız belediyemize ciddi ekonomik katkı ve şehre istihdam sağlayacak”

İhaleye 9 katılımcının girdiğini aktaran Arı, “27 kişi ihale şartnamesini indirmiş 9 kişi katılmış. 9 kişinin 4 tanesi geçerli teklif, 1 geçerli teklif. 1 tane dahi geçerli teklif olsa verebilirsiniz onda problem yok da. 4 geçerli teklif, 4 geçerli teklifin üzerindeki o diğer 5 teklif yaklaşık maliyet dediğimizin üzerinde. Örnekle bir tanesi yaklaşık teklifin üzerinde teklif verdiği için elenmiş veya teminattaki eksiği nedeniyle. Bir geçerli teklif demişler zaten ihaleyi kim alırsa ona bir geçerli teklif denir. Diğerlerinin tamamı geçerli teklif lakin geçerli tekliflerin içlerinde o 4 firmanın içerisinde en düşüğü bu adam almış. Bu adam zaten benden önce de Nevşehir Belediyesinin ihalesini alan adam. Hiç Allah korkunuz da yok, vicdanınız da.” dedi.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR