Nevşehir Haberleri

Başkan Arı, GÖR-BİR’de aşure etkinliğine katıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) tarafından düzenlenen aşure dağıtım programına katıldı.

Abone Ol

Muharrem ayı dolayısıyla GÖR-BİR üyeleri tarafından hazırlanan 2 bin kişilik aşure, dernek binasında düzenlenen programla vatandaşlara ikram edildi.

Burada konuşlan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Aşurenin içerisinde ayrı renkte, görüntüde ve tatlarda Allah’ın bize sunduğu nimetler var. Ama her birisi aynı kazanın içerisinde bir araya geldiğinde nasıl bir lezzete dönüştüğünü biliyoruz. Bizlerinde farklılıklarımıza, birbirimizden ayrı düşünmemize, birbirimize benzememize rağmen bir araya geldiğimiz zaman nasıl görüntü verdiğimizin aşure de en güzel örneği. Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi ve bu lezzetimizi daim etsin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Arı, konuşmasının ardından dernek yöneticileri ve protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Törene, Başkan Arı’nın yanı sıra Nevşehir Valisi Ali Fidan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, dernek yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.