Nevşehir Haberleri

Aşırı yağışlar bitkilerde hastalığa neden oldu

Ürgüp Ziraat Odası aşırı yağışların etkisiyle bitkilerde oluşan karaleke ve külleme hastalığına karşı vatandaşları uyardı.

Abone Ol

Nevşehir genelinde son dönemdeki sağanak yağışların etkisiyle bitkilerde karaleke ve külleme hastalığı enfeksiyonu oluştu.

Ürgüp Ziraat Odasının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, üreticiler için karaleke ve külleme hastalığı ile mücadele yöntemleri anlatıldı.

Açıklamada, son 10 gün içerisinde ilaçlama yapmayan üreticilerin karaleke ve külleme hastalığına karşı ruhsatlı ilaçlardan birisiyle ilaçlama yapmaları gerektiği bildirildi.

İlaçlamada iç kurdu ve yaprak biti mücadelesi de yapılması gerektiği belirtilerek, “İlaçlama yaptıktan sonra 3-4 saat içerisinde yağış olursa ilaçlama tekrarlanmalıdır. İlaç seçimi yaparken sistemik etkili ilaçlar tercih edilmelidir. İlaçlamalarda ruhsatlı ilaçlar kullanılmalı, doz ve son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye kesinlikle uyulmalıdır. Külleme sıkıntısı olan bahçelerde küllemeyi de kontrol eden karaleke ilaçları tercih edilmelidir.” ifadelerine yer verildi.