Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımıyla Nevşehir Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Kaya'nın divan başkanlığını yaptığı toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Feralan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 22.12.13 (2)

Genel Başkan Yardımcısı Kaya burada yaptığı konuşmada, AK Parti’nin güçlü, sağlam bir lideri ve donanımlı bir kadrosu olduğunu belirterek, “Prensip odaklı, insanı merkeze alan, çevreci, bireyci ve toplumcu yaklaşımıyla sorun çözme endeksli olan siyaset anlayışımızla 23 yıldır milletimizin partisiyiz.” diye konuştu.

“KONGRELERİMİZ BİZLERİN DÜĞÜN GÜNLERİDİR”

Kongre sürecinin başladığını aktaran Kaya, “Kongrelerimiz bizlerin düğün günleridir. Büyük sevinçle ve heyecanla geçireceğimiz kongrelerimiz ülkemizin umudunun yeşereceği yeni dönemin başlangıcı olacak. Yeni kadrolarımızla bir sonraki seçime güçlü şekilde hazırlanacağız. 12 Ekimde belde ve ilçelerle başlayacağımız kongre sürecimiz partimize ve ülkemize hayırlar getirsin inşallah. AK Parti Teşkilatımızın her bir üyesi, her bir çalışanı bizim ailemiz, kardeşimiz, dostumuzdur. En büyük motivasyonumuz birbirimizden aldığımız güçtür. Birbirimizi kırmadan aksine çalışma ve üretme şevkini daima destekleyerek, birbirimize omuz vererek yükümüzü hafifletelim.  Nice ufuklara yelken açalım. Gerek çalışmalarımızla, gerek sahadaki plan ve projelerimizle, gerek politikalarımızla ama en mühimi de gönülden inanarak ettiğimiz dualarla elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE”

İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama değinen Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Çok çetrefilli bir süreçten geçiyoruz. İsrail’in Filistin’de yapmış olduğu aralıksız zulüm tam 1 seneyi doldurmak üzere. İsrail bu süreçte bütün dünyayı sefalete ve karanlığa sürükledi. Bu karanlık süreci Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve aklıselim siyasetimizle aşacağız. Dünya büyük bir dirilişe gebe. Dünya büyük bir dirilişe hasret. Temennim odur ki o dirilişin mimarı olmak bize nasip olsun. Şundan çok emin olalım ki dünyanın gözü bizim, Türkiye’nin üzerinde.” dedi.

“MUHALEFETİN HER ŞEYİ VİTRİNDİR”

Türkiye’yi bölmek isteyenlerin her türlü fırsatı kolladığını vurgulayan Kaya, “AK Partimiz, bu ülkede Kürt ile Türk’ün bir ve kardeş olduğunu, kılık kıyafetin bir özgürlük olduğunu, inançlara saygının ne kadar değerli olduğunu teşkilatlarındaki farklı seslerle ispat etmiştir. AK Partimiz kadar farklı seslere açık, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir siyaset anlayışı yoktur.” diye ifade etti.

“İşte Hacı Bektaş Veli diyarındayız. İnsanlığı edebe, ahlaka, güzelliğe ve doğruluğa çağıran Hacı Bektaş’ın sesine de kulak verdik, batıdan yükselen bir sese de kulak verdik.” diyen Genel Başkan Yardımcısı Kaya, muhalefeti eleştirerek, şunları söyledi: “Muhalefet Hacı Bektaş gibi ulu bir zâtı anıyor ama Hacı Bektaş’ın felsefesiyle, derdiyle, sözüyle daha doğrusu onu anlamakla zerre ilgilenmiyor. Muhalefetin her şeyi vitrindir. Vatandaşımızın tüm değerlerinin tüccarlığını yapar. CHP’nin ayrımcı ve ikiyüzlü zihniyetini, DEM Parti’nin hainliğini, geri kalanlarının ırkçı ve faşist söylemlerini milletimiz görüyor ve duyuyor. Bölücü söylem ve eylemlere geçit vermeyeceğiz.  İşte bunun için canla, başla, aşkla çalışacak, beraber yürüyeceğiz. Biriz, beraberiz, kardeşiz.”

Whatsapp Image 2024 09 06 At 22.12.13 (7)

“GELECEK NESİLLERE GÜZEL BİR NEVŞEHİR BIRAKMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

İl Genel Meclisi Başkanı Feralan da, gelecek nesillere biz güzel bir Nevşehir bırakmak mecburiyetinde olduklarını vurgulayarak, “Sözü güçlü, gücü tesirli bir meclis olması yolunda sağlam adımlarla çalışmalar yapılmasını arzu ediyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Meclisimizde farklı fikirleri, aramızdaki siyasi farklılıkları da bir tarafa bırakarak Nevşehir için ortak hedefler etrafında birleşerek birleştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nevşehir'imize ve bizlere değer katacak şeylere hep birlikte emek vererek çalışıyoruz.” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 22.12.13 (5)

“NEVŞEHİR HİZMET KERVANININ ÖNEMLİ DURAKLARINDAN BİRİ”

AK Parti olarak Türkiye genelinde ortaya koydukları vizyonu, yerelde de aynı azimle hayata geçirdiklerini söyleyen Milletvekili Özgün de, Nevşehir’in bu hizmet kervanının önemli duraklarından biri olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda kentte gerçekleştirilen projeleri ve önümüzdeki dönem için planlanan çalışmaları anlatan Özgün, şöyle konuştu: “Uzun zamandır beklenen çevre yolu projemizde büyük aşama kaydettik. Yol güzergahındaki arazi tapularında 18. madde uygulamaları büyük ölçüde tamamlandı. SGK binamızın inşaatı, yeniden ihale edilerek hızla ilerliyor. Acıgöl ilçemizdeki Organize Sanayi Bölgesi genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, Acıgöl ve Nevşehir OSB’nin doğalgaz sorununu BOTAŞ’ın çalışmalarıyla önümüzdeki yıl çözüyoruz.

Avanos’ta taş köprümüzün tadilat çalışmaları sürüyor ve Kasım ayında yaya ve araç trafiğine açmayı hedefliyoruz. Avanos OSB’nin kurulumu tamamlandı. Derinkuyu ilçemize yeni bir OSB alanı kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca ilçemize doğalgaz getirme çalışmalarına BOTAŞ devam ediyor.

Kırşehir ile Tuzköy arasında planlanan yol yapım çalışmalarına başlandı. Ürgüp’te 2000 kişilik KYK yurdumuzu bu öğretim yılında açıyoruz. Ürgüp’ün sanayi alanını genişletmek amacıyla Çökek köyünde 750 dönümlük yeni bir sanayi alanı oluşturduk. Jeotermal enerji ve kaplıcalarıyla ünlü Kozaklı ilçemizde, 800 dönüm üzerinde Tarım Bakanlığı ile birlikte OTB adı verilen sera kurulumu için çalışmalarımız devam ediyor. Her birimiz Allah rızası ve milletimizin duası için çalışmaya devam edeceğiz.”

Whatsapp Image 2024 09 06 At 22.12.13 (6)

“BİR SEÇİMİN BİTTİĞİ GECE BİR SONRAKİ SEÇİMİN BAŞLANGICI DEMEKTİR”

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye genelinde AK Parti Genel Merkezi’nin il danışma meclislerini bütün illerde tamamlayacağını belirten Milletvekili Çalışkan ise, “Bizim il danışma meclisi toplantılarımız ailenin bir araya gelmesi toplantıları, bütün teşkilatlarımızla, il danışma merkezlerimizle 31 Mart sonrasında yaklaşık 6 ayı geçkin sürede kendi aramızda değerlendirdiğimiz yerel seçim sonuçlarımızı bir muhasebeye koyup tartıp, AK Parti teşkilatlarını bundan sonraki gireceği seçimlerde nasıl stratejiler belirlememiz gerektiğini, neler yapmamamız gerektiğini hep birlikte bu süreç içerisinde müşahede ettik. Biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan çok şey öğrendik ama teşkilatçılık noktasında öğrendiğimiz en önemli şeylerden biri de şu ki; bir seçimin bittiği gece bir sonraki seçimin başlangıcı demektir. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 1 Nisan sabahında biz çalışmalarımıza son hızımızla devam etmek için yola tekrardan koyulduk. Yerel seçimlerden çıkan sonuçları yerel seçimlerdeki kazanımlarımızı ve kayıplarımızın sebeplerini bileceğiz ve gerçekçi bir şekilde önem alarak yolunuza devam edeceğiz.”

Whatsapp Image 2024 09 06 At 22.12.13 (8)

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSMİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAKTIR”

İl Başkanı Kemikkıran da, şunları söyledi: “Cumhuriyetin kuruluşunun 2. yüzyılı içerisinde Türkiye Yüzyılı’nın imar ve inşası için umudun, icraatın, geleceğin partisi milletin ta kendisi AK Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Üzümler mahir kadınların ellerinden pekmeze dönüşüyor Üzümler mahir kadınların ellerinden pekmeze dönüşüyor

 Gücünü milletinden, desteğini teşkilatından alan Genel Başkanımız 23. yıl boyunca olduğu gibi yine yeniden teşkilatlarının azmi ve gayreti, milli iradenin tecellisiyle necip millete hizmet etmeye, eserler üretmeye devam edecektir. Recep Tayyip Erdoğan ismi tarihe altın harflerle yazılacaktır. Bizim için de gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras onur ve övünç: onun kadroları içerisinde yer almaktır.”

Toplantı, partililerle yapılan soru cevap bölümü ile devam etti.

Whatsapp Image 2024 09 06 At 22.12.13 (3)

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR - MEHMET GÜNAY