Nevşehir Haberleri

Afyonkarahisar'da yapılanan Afyon Basın Cemiyeti açıklamalarını sahaya inerek yaptı

Afyonkarahisar, yerel basının güçlenmesi ve dayanışması adına önemli bir adım attı. Yeniden yapılanan Afyon Basın Cemiyeti, geniş katılımlı bir toplantı ile yeni dönemin startını verdi.

Abone Ol

Toplantı, Afyon basınının deneyimli isimlerini, yeni yönetim kurulu üyelerinin tanıtımını ve cemiyetin amaçlarını paylaşmak üzere bir araya getirdi.

Afyon Basın Cemiyeti Başkanı İsmail Akar , 41 yıllık basın tecrübesini ve geçmişteki görevlerini paylaştıktan sonra, yeni oluşumun hedeflerine ve basında çeşitliliğin artırılmasının önemine dikkat çekti. Yönetim kurulunda yer alan diğer üyeler de kısaca tanıtılarak, cemiyetin birlikteliğinin ve çeşitliliğinin altı çizildi.

Başkan, sorular üzerine cemiyetin, etik kurallar çerçevesinde bir disiplin mekanizması üzerinde çalıştığını ve üyeler arasındaki dayanışmayı güçlendirecek sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vereceklerini belirtti. Basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve meslektaşlara destek olma amacıyla var olduklarını vurgulayan Başkan, ilçelerden gelen temsilcilerin seslerinin duyulduğunu ve her bölgeden gelen gazetecileri kucaklama sözü verdi.

Cemiyet, yaklaşık 70 aktif üyesi ve basın kartı sahibi 50'ye yakın üyesiyle yoluna devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na üye olmayı hedefleyen cemiyet, önümüzdeki dönemde düzenleyeceği etkinlikler ve sempozyumlarla alanında uzman kişileri üyeleriyle buluşturmayı planlıyor.

Cemiyetin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, resmi web sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. Afyon Basın Cemiyeti, aktif iletişim ağıyla üyelerinin hak ve hukuklarını korumaya, kaliteli ve özgün habercilik yapmaya kararlı.

Afyon Basın Cemiyeti Tanışma ve Dayanışma Kahvaltısında Başkan İsmail Akar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Dilek, Selcen Dilek Çöygün, Resul Sündük, Polat Yılmaz, Zafer Murat Çakır, Sait Karaduman ve Soner Gürsan da hazır bulundu.

Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.