1970-1971 yıllarında beraber okuyan harita teknisyenleri yıllar sonra her yıl toplanma kararı aldı ve ilk olarak 2019 yılında bir araya geldi.

Şehit polis Patır mezarı başında anıldı Şehit polis Patır mezarı başında anıldı

Her yıl bir şehirde toplanan lise arkadaşları bu sene de Nevşehir’de bir araya geldi.

“SON 2 KİŞİ KALANA KADAR BULUŞACAĞIZ”

Her sene bir ilde toplandıklarını aktaran Ispartalı Mehmet Fuart Ertem, “Bizler İstanbul’da 18 ve 25 yaş arasında okuyup Türkiye’nin dört bir yanına toprak Dağıtım Tevzi Komisyonunda görev alan arkadaşlarız. 1970’den 1971 Temmuz aynın sonuna kadar aynı yerde yatılı aynı yerde yemekli ve aynı yerde dersli olarak günümüzü geçirdik. Bir ana 9 ay 10 günde çocuğunu doğurur biz 9 ayda 100 ikiz kardeş olarak doğduk.

Yıllar sonra bizim grup başkanımız Tahsin’in bana arkadaşları toplayıp buluşalım önerisiyle bir araya geldik. Her yıl bir ilde toplanıyoruz. Bazen böyle 20-25 kişi bir araya geliyoruz. Bazen 50 kişi bir araya geliyoruz. Ama zaman içinde birer birer eksilerek birbirimizi yolcu ederek sayımız ne kadar azada düşse son 2 kişi kalana kadar buluşacağız. Ama sayımız 1’e düşünce artık o bizim son temsilcimiz olacak. Dün Nevşehir’e geldik yarın döneceğiz. Ben ilk defa Kapadokya’ya geldim bölgeyi de gezeceğiz.” diye konuştu.

“İLK DEFA 2019 YILINDA BİR ARAYA GELDİK”

48 yıl sonra bir araya geldiklerini belirten Konyalı Tahsin Özçelik ise, “1970-1971 yıllarında harita teknisyenliği sınavını kazanıp İstanbul Tuzla’da okumaya başladık 101 kişi. 1 sene haritacılık tahsili yaptıktan sonra Türkiye’nin çeşitli yerlerine yerlere tahinimiz çıktı. Biz 2019 yılında telefonlarla, sosyal medya vasıtasıyla 70 arkadaşa ulaştık. 70 arkadaşla ilk olarak 2019 yılında bir araya geldik.” dedi.

“KAPADOKYA’YA İLK DEFA GELEN ARKADAŞLARIMIZ VAR”

Nevşehir’de toplanmalarını sağlayan 73 yaşındaki Hüseyin Semih Eroğlu da arkadaşlarının burada toplanmasından memnun olduğunu söyleyerek. Bazı arkadaşlarının ise Kapadokya’ya ilk defa geldiklerini, gün içerisinde ise Kapadokya’yı gezdireceğini belirtti.

Muhabir: MEHMET GÜNAY