Eğitim

23 Nisan Anaokulundan okul öncesi etkinliği

Nevşehir ilki 23 Nisan Anaokulunda başlatılan "Okul Öncesi Etkinlikleri" atölye çalışmaları çocukların katılımıyla başladı.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde okul öncesi eğitimin çocuklarımızın hayatındaki önemine vurgu yapmak; toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak; aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla anaokullarında Ağustos ayı içinde "Okul Öncesi Etkinlikleri" yapılıyor.

Ağustos ayı süresince tüm anaokullarında düzenlenecek olan etkinliklerde aile-çocuk etkileşimini sağlayan, çocukların geleneksel ve evrensel sanat türü ve tekniklerini tanımalarına, kendi özgün uygulamalarını yapabilmelerine fırsat tanıyan sanat atölyeleri, çocuklarımızın merak duygularını besleyen ve keşfetmelerini sağlayan çeşitli bilim atölyeleri kuruluyor. Atölyelerin yanı sıra şenliklerde geleneksel çocuk oyunlarına da yer veriliyor.

Etkinliklerde okul öncesi eğitimin önemine yönelik ailelere bilgilendirme faaliyetleri de gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Nevşehir’de ilki 23 Nisan Anaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Şube Müdürü Gülüzar Ergin, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Müdür Yazıcı, “Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emek veren ve katkı sağlayan Temel Eğitim Şubemize, idarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.