“1. Ulusal Yapay Zekâ Buluşması Kapadokya” KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, İş Bankası Yapay Zekâ Fabrikası Başkanı Barış Karakullukçu ve Doğuş Teknoloji CDO'su Özcan Çavuş yapay zekânın Türkiye’deki önemine dair bilgiler verdi.

KÜN Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde başlayan "1. Ulusal Yapay Zekâ Buluşması, Kapadokya" bugün ve yarın gün boyunca sürecek.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.57.26 (2)

“TÜRKİYE HİÇ GERİDE DEĞİL”

Buluşmanın ilk gün açılışında konuşan Karasar, dünyanın 2016’dan bu yana yapay zekâ konusunda çok büyük bir dönüşüm içinde olduğunu söyledi.

Nevşehir 1. Amatörde bugün 3 müsabaka gerçekleşecek Nevşehir 1. Amatörde bugün 3 müsabaka gerçekleşecek

Bunda Türkiye’nin hiç geride olmadığını da belirten Karasar, “Farkındalığı yüksek ancak daha yapılması gereken çok şey var ve ulusal bazda da önemli bir koordinasyon sağlanması lazım. İşte bu yüzden 2024 yılında sonlarına doğru düzenlediğimiz bu 1. Ulusal Yapay Zekâ buluşması oldukça kritik bir öneme sahip. Belki bu toplantıdan çıkan sonuçlar ilerisi için önce tabii ki günümüzü tespit, yerimizi tespit ama ilerisi için de bizlere çok büyük ve önemli politika alternatifleri oluşturacak.” dedi.

YAPAY ZEKÂNIN ÇOK BÜYÜK ROLÜ OLACAK”

Yapay zekâ teknolojilerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok hızla geliştiğini aktaran Karasar, “Yapay zekâ günlük hayat İş dünyasına, sağlıktan sanata kadar pek çok alanı dönüştürüyor.  Bugün burada yapay zekânın sunduğu fırsatları, karşılaştığımız zorlukları ve geleceğin bize neler getireceğini hep birlikte tartışacağız, simülasyonlar yapacağız. Ülkemizin bu alandaki vizyonunu genişletmek ve uluslararası düzeyde güçlü bir konuma getirmek için hep birlikte çok önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Bu buluşma sadece akademik dünyayı bir araya getirmekle kalmıyor. Aynı zamanda iş dünyasının liderleri, girişimciler, yatırımcılar ve öğrencilerle çok geniş bir yelpazeyi kapsıyoruz. Toplamda 14 panel ve birçok oturumla zengin bir içerik sunmayı hedefledik.  Önümüzdeki 10 yılda üniversite eğitimi tam anlamıyla baştan sona yapılanacak ve bunda da yapay zekânın çok büyük rolü olacak.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.57.26Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.57.26 (1)Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.57.26 (3)

Muhabir: MEHMET GÜNAY