Tek İş Sendikası İl Başkanı İlan, yaptığı yazılı basın açıklamasında sendikasının çalışmalarını anlatarak, emekçileri Tek İş Sendikası’na üye olmaya davet etti.

5 Eylül’de Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Tek İş Sendikası İl Başkanı olarak atandığını hatırlatan Başkan İlan, “Tek İş Sendikası’nı Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan, güvenlik görevlisi, kat görevlisi, kaloriferci, teknik personel, bahçıvan, destek personeli ile oluşan bir ekiple oluştu. Biz sendikanın ta kendisiyiz. Sevgili emekçi kardeşlerim 2025’te Tek İş Sendikası yetkili sendika olduğumuz takdirde 2026-2027’de yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında çalışan tüm emekçi kardeşlerimi ziyaret edip sözleşmede yer almasını istediğiniz istek ve taleplerinizi maddeleri sözleşmeye dahil etmek için sizlerin değerli fikirlerinizi ve düşüncelerinizi dikkate alıp sözleşmeye dahil etmek istiyoruz. Tek İş Sendikası olarak emin adımlarla geliyoruz ” dedi.

“ARTIK DEĞİŞİM ŞART VE KAÇINILMAZ”

Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu başvuruları başlıyor Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu başvuruları başlıyor

Yetkili sendikayı eleştiren İlan, “Yıllardır çalışan emekçi kardeşlerimizi kendi menfaatleri, çıkarları için çalıştılar. Maddi ve manevi yönden zarara sebep oldular. Artık değişim şart ve kaçınılmaz. Mevcut durumdaki yetkili sendikadan artık kurtulma zamanı geldi geçiyor. Tek İş Sendikası olarak sahaya indik ve çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz.” diye konuştu.

Tek İş Sendikası’nın emekçilere önem veren ve sorunları çözmek için çalışmalara başlayan bir sendika olduğunu söyleyen İl Başkanı İlan, “Önümüzdeki yıl emekçi kardeşlerim gereken cevabı malum sendikaya verecektir. İstifalar arka arkaya gelmeye devam etmektedir. 81 ilde Tek İş Sendikası’na katılım gün geçtikçe artıyor. Emekçi kardeşlerim enflasyon altında yıllarca mahkum edilmiş kimin umurunda.” dedi.

“TEK İŞ SENDİKASI OLARAK 7/24 SAHADAYIZ”

 Tek İş Sendikası’nın 7/24 sahada olduğunu belirten İlan, sendika olarak çalışmalarından şu örnekleri verdi: “Emekçi, haftalık çalışma saatleri olarak hafta içi sabah 08.00 akşam 18.00, haftalık 45 saat mesaisini tamamlayıp hafta sonu evinde olacak. Ayrıca katta görev yapan arkadaşlara günlük oda sayısı maksimum 16 olacaktır. Güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşlarla ilgili çalışmalar da yapıldı, görev tanımı, kıdem farkı 250 TL. Öte yandan sendika aidatı diğer sendikalarda bir günlük yevmiye kesilirken bizde sadece yüzde 25 kesilecek. Ortalama yılda 15 bin TL çalışan emekçi kardeşlerimin cebinde kalacak. Geçici görevlendirme ile ilgili alakalı olarak da Tek İş Sendikası bunun üzerinde çalışmalar yapıldı ve taslağı da hazır. Birçok maddede belirtilen usul ve esasları uygun olarak kamu çerçevesinde iyi bir şartlarda Toplu İş Sözleşmesi yapacağız. Sorunları yerinde ve zamanında çözmek için gereğini yerine getireceğiz. Çözümsüzlük değil çözüm üretecek, tüm vaatlerimizi yerine getireceğiz. Söz uçar yazı kalır. Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan tüm emekçi kardeşlerime sesleniyorum, lütfen yılmadan, usanmadan, korkmadan, çekinmeden Tek İş Sendikası’na ailemize katılın. Biz birlikte sizlerle güçlüyüz çünkü biz bir aileyiz. Güçlü ve dinamik olarak gecemizi gündüzümüze katarak 7/24 sizler için geleceğimiz için çalışan bir sendikadır.” 

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR