Eğitimi Teknoloji Transfer Ofisinden (TTO) Öğr. Gör. Ekrem Aydın verdi.

Üniversite olarak bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve desteklediklerini söyleyen NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, özellikle “TÜBİTAK'ın 2209 2023 Yılı 2. Dönem Kabullerine” son yıllarda ciddi bir kabul sayısına ulaştıklarını söyledi.

Aktekin, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem veriyoruz ve başarılarımızla dikkat çekiyoruz. Üniversitemiz, kurulduğu günden bu yana Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) 242 proje başvurusunda bulunurken, bu projelerin 23'ü kabul edildi. TÜBİTAK'ın sağlık bilimleri alanındaki araştırmaları desteklemek amacıyla oluşturduğu ‘Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu (SBAG)’a ise toplam 14 proje başvurusunda bulundu. 

NEVÜ’lüler Güray Müze ve Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’ni gezdi NEVÜ’lüler Güray Müze ve Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’ni gezdi

Ayrıca, üniversitemizin Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘Bilimsel Araştırmalar Projeleri’nden (BAP) desteklenmiş toplam 19 proje yürüttü. Bu projeler, akademik personel ve öğrenciler tarafından çeşitli sağlık konularında yürütüldü ve önemli sonuçlar elde edildi.

Üniversitemiz, TÜBİTAK'ın 2209 2023 Yılı 2. Dönem Kabullerine bakıldığında son yıllarda ciddi bir kabul sayısına ulaştı. Bu başarılar, üniversitemizin bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine verdiği önemi ve akademik kadronun niteliğini bir kez daha göstermekte. Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimizin de araştırma ve proje kültürünü kazanmaya başladığı bu başarılar ayrıca üniversitemizin bilimsel alanlarda geleceğe yönelik olarak da güçlü bir temel oluşturduğunun göstergesi. Fakültelerimiz ve meslek yüksekokullarımızın talep etmeleri halinde Teknoloji Transfer Ofisimiz (TTO) tarafından eğitimler devam edecek” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ