NEVÜ Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Neşe Acar koordinatörlüğünde ‘Turizm Pazarlaması’ dersi kapsamında Okul Müdürü Doç. Dr. Yasin Polat ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Güray Müze, NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ve Çanak Çömlek Atölyesine teknik gezi düzenlendi.

İlk olarak Güray Müze'yi gezen öğrenciler, alanında uzman müze çalışanlarından müzenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi aldı.

Gezi sırasında pazarlamanın önemi, işleyişi hakkında bilgilendirilen öğrenciler, turizm pazarlaması alanında teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı buldu.

Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve kültürel değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla kurulan NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi'ni de gezen öğrenciler, bugüne kadar yaşatılan Hacivat ve Karagöz oyununu izledi. Aynı zamanda bölgenin somut ve somut olmayan kültürel miras unsurları hakkında bilgi alarak, örneklerini deneyimleme fırsatı buldu.

NEVÜ TTO’dan İlahiyat Fakültesine proje eğitimi NEVÜ TTO’dan İlahiyat Fakültesine proje eğitimi

Ardından Çanak Çömlek Atölyesi’nde çömlek ustası Yasin Şibik tarafından çanak çömlek yapımının inceliklerini öğrenen öğrenciler, bu geleneksel el sanatıyla ilgili bilgi sahibi olmanın yanı sıra, turistik ürün pazarlaması konusunda da fikir edindi. Öğrencilere çömlek yapımının inceliklerini uygulamalı olarak anlatan Şibik, son olarak öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ