Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Ürgüp Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Nilay Aktaş ve Mehmet Kaçar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Sarıhıdır köyünde milyonlarca adet fide üreten çiftçileri ziyaret ederek günlerini tebrik etti.

Ürgüp, Türkiye - Portekiz karşılaşması için bir araya gelecek Ürgüp, Türkiye - Portekiz karşılaşması için bir araya gelecek

“KÖYÜMÜZDE HERKES GEÇİMİNİ FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİNDEN SAĞLIYOR

Köyün çiftçilerinden olan İsmail Gömlek ve Ahmet Özbay, büyük özenle seralarda yetiştirdikleri yerli fidelerin satışına başladıklarını belirtti.

Sarıhıdır köyünde uzun yıllardır bu sektörde hizmet verdiklerini söyleyen Gömlek ve Özbay, “Köyümüzde herkes geçimini fide yetiştiriciliğinden sağlıyor. Fide sezonumuz hızla devam ediyor. Türkiye’nin her iline ve Nevşehir’in tüm ilçelerine hizmet veriyoruz. Bu iş kalite ve güvene dayalı bir iş. Bizde kalite ve güven veriyoruz.” dedi.

“SARIHIDIR FİDESİ MARKA OLDU”

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ise , “Her türlü sebze fideleri üreticilerimiz tarafından satışa çıkarıldı. Bölgemizde Sarıhıdır fidesi marka oldu, köy halkımız üretimi geliştirdi, Devletimizde buradaki hareketliliği fark edince üretimin daha da gelişmesi için profesyonel sera kurulumlarına teşvik ve destek verdi. “ diye konuştu.

Aktaş ve Kaçar da üretimi yerinde gördüklerini, Türk çiftçisinin bu şekilde başarılı olmalarından çok mutlu olduklarını dile getirerek, çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günlerini kutladı.

S9S8

Kaynak: HABER MERKEZİ