AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet sürdüren NEVSAÇ Boru ve Profil Üretim Fabrikasını ziyaret etti.

Burada işçiler ve kentteki iş insanları ile birlikte yemek yiyen Yıldırım, emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Türkiye'nin, AK Parti iktidarı döneminde, alt yapı, sağlık, savunma, eğitim, turizm ve hizmet sektöründe önemli adımlar attığını ve dikkat çeken ülke konumuna geldiğini ifade eden Yıldırım, "Bugünkü Türkiye, Ukrayna-Rusya arasında savaş oluyor, bu savaşı durdurmaya çalışıyor. Dünyanın kıtlığını önlemek için tahıl koridorunu oluşturuyor. Kafkaslar'da, Ermeni işgalinden Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarının kurtarılmasında yine Türkiye var.” dedi.

“TÜRKİYE SON 20 YILDA ÇOK BÜYÜK MESAFE KAT ETTİ”

PKK, PYD ve YPG’nin terör örgütü olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: 

Türkiye son 20 yılda çok büyük bir mesafe kat etti. Sizin burada ürettiğinizi 20-30 yıl önce hep dışarıdan aldık. Ama bugün Türkiye de söz sahibi olan bir ülke haline geldi. Gemilerin her türlüsünü yapıyoruz. Helikopterlerin her türlüsünü yapıyoruz. İHA'ları yapıyoruz, SİHA'ları yapıyoruz. Ve şimdi eğitim uçakları yapıyoruz. Kızıl Elma’yı yapıyoruz. Milli muharip uçağımızı yapıyoruz, savunma sanayinde teknolojinin en ileri noktasında yer alıyor. Piyade tüfeklerimizi yapıyoruz. Savunmada güçlü olmak demek bağımsızlık demektir. Değerli kardeşlerim bu seçim çok önemli. Diyeceksiniz ki ne var ya? 20 senedir seçim yapıyorsunuz. Doğru 15 yerel seçim, genel seçim, referandum ama her seçimde de Nevşehir açık ara bizi birinci yaptı. Niye yaptı? Türkiye, Ukrayna-Rusya arasında savaş oluyor. O savaşı durdurmaya çalışıyor dünyanın kıtlığını önlemek için tahıl koridorunu oluşturuyor. Kafkaslar'da Ermeni işgalinden Azeri kardeşlerimizin topraklarının kurtarılmasında yine Türkiye var. PKK terör örgütüdür. PYD terör örgütüdür. YPG terör örgütüdür. Kırk yıldır ülkemize verdiği zararı hepiniz bilirsiniz. 40 bin şehidimiz var. Yine FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'da ülkemizde darbe yapmaya çalıştığını biliyorsunuz. Ve o gece bu aziz millet efsaneleşti. Liderinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları doldurdu. Ve FETÖ'cülere hak ettiği cevabı verdi. Bayrağını indirmedi. İstiklalimize sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun.”

“TAYYİP ERDOĞAN GİTSİN, KİM GELİRSE GELSİN” DİYORLAR”

4 cumhurbaşkanı adayının yarıştığını hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Dört tane adayımız var. Yarışıyorlar. Ama bu adaylardan bir ittifakın üzerinde durmak istiyorum. Millet için adaylarını belirlemek için tam 21 ay masanın etrafında dolandılar. Sonunda adayın yanına iki tane de belediye başkanı monte ettiler, adını açıkladılar, Kemal Kılıçdaroğlu. Kandil'den Suriye'den PKK, YPG, PYD, FETÖ, bağırmaya başladı. Ne dediler? Biz Kemal Bey'i destekliyoruz. Niye destekliyorsunuz? Tayyip Erdoğan gitsin, kim gelirse gelsin. Türkiye'de eyalet sistemi kurulacak. Bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizin ruhu sızlayacak. Ne yapacağız kardeşlerim? Öyle bir ses vereceğiz ki sadece Kandil değil, sadece PKK değil, sadece YPG değil okyanus ötesinden FETÖ'cüler de bir daha seslerini soluklarını çıkaramayacaklar.”

Yıldırım, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti milletvekili adaylarına destek istedi.

Programa, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, NTSO Başkanı Arif Parmaksız, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, milletvekili adayları Süleyman Özgün, Emre Çalışkan ve Rauf Yanar ile partililer de katıldı.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 22.25.21

YILDIRIM GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Yıldırım, daha sonra Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kompleksinde bulunan Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya geldi.

Buradaki gençlerle sohbet eden Yıldırım, gençlerin sorularına samimi cevaplar verdi.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 22.16.44

WhatsApp Image 2023-05-02 at 22.18.54

Editör: İsmail Irmak