Nevşehir Haberleri

Yeni yılda eğitim hazırlıkları toplantısı düzenlendi

2024-2025 eğitim öğretim yılı "Okulum Temiz" belgelendirme işlemleri kapsamında okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Abone Ol

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Şube Müdürü Sevda Şahin Biber ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıya başkanlık eden Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, yeni eğitim öğretim yılındaki çalışmaların yeni müfredat doğrultusunda yapılması, 1, 5 ve 9. sınıflara girecek öğretmenlerin “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” seminerleri almalarının sağlanması, MEB tarafından açılan ders kitapları modülüne veri girişlerinin yapılması, Harezmi Eğitim Modeli ve sosyal sorumluluk programlarının sahada uygulanmasının artırılması, okullarda bulunan kütüphanelerin canlı tutulması, meslek liselerinin tanıtımlarının yapılmasına özen gösterilmesi, devamsızlığın titizlikle takip edilmesi, yeni yılın sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması için tüm tedbirlerin alınması konularından bahsetti.

Yazıcı ayrıca tüm eğitim kurumlarında "Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" doğrultusunda süreçlerin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülerek çalışmalara 2 Eylül tarihinde başlanacağını ve 15 Ekim tarihinde belgelendirme sürecinin tamamlanacağını söyledi.