Yazıhüyük Belediye Başkanı Birol Demirdelen, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, Halk Ekmek Fabrikası’nın satıldığını iddialarına cevap verdi.

Ürgüp’te zincirleme kaza: 1’i ağır 8 yaralı Ürgüp’te zincirleme kaza: 1’i ağır 8 yaralı

Göreve geldikleri günden itibaren kasabalılara en iyi şekilde hizmet verebilmek için var gücüyle çalıştıklarını söylen Başkan Demirdelen, “Ne yazık ki bazı art niyetli arkadaşlar halk ekmeğin satıldığını ima ediyorlarmış. Kesinlikle halk ekmeği satmadık ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Çalışan cihazlarda zaman zaman arıza medyana geldiğini anlatan Demirdelen, “Arızalardan dolayı yeri geliyor mesleğim icabı ben müdahale ediyorum, yeri geliyor servis elemanları çağırıyoruz ve en son perşembe günü gece arıza meydana geldi. Bayram tatili olduğundan hiçbir servis ustasına ulaşamadık. Sabaha karşı arızayı bizzat kendim giderdim. Halkımız ekmekten mağdur olmasın diye Derinkuyu’dan, Kaymaklı’dan, Yazıhüyük ekmek fırınından ekmek temin ettik ve bakkallarımıza dağıtımını yaptık.” diye konuştu.

Başkan Demirdelen, kasabadaki vatandaşlara müjde vererek, aynı sorunun tekrar yaşanmaması için yedek fırın siparişi verdiklerini ve halihazırda üretimi 4 bin adet olan fırının kapasitesini iki katına çıkarmayı planladıklarını bildirdi.  

Fotoğraf: Yazıhüyük Belediyesi

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR