Yaşam

Yazar Aytekin, Derinkuyu’da öğrencilerle buluştu

Gazeteci Yazar Osman Aytekin, Derinkuyu Fatih Ortaokulunda "Nevşehirli Kahramanlar Harp Hikayeleri" ve "İçimdeki Ressam" öykü kitapları üzerine öğrencilere söyleşide bulundu.

Abone Ol

Yazar Aytekin, Derinkuyu Fatih Ortaokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Aytekin söyleşide, "Çocukluğumda Çanakkale Savaşı’na ve Kurtuluş Savaşı’na katılmış gazilerimizin hikayelerini dinlemiştim. Uzun süredir harp öyküleri üzerine yazmak istemiştim. Kahramanlarımızın hikayelerinin bilinmesi için bu kitabı savaşların arka planlarını da araştırarak kaleme aldım. Ebediyete intikal etmiş kahramanlarımızın unutulmaması için torunlarıyla görüşüp bilgiler topladım. Bunları kurgulayarak bir kitap haline getirdim. Kahramanımız için neler yapsak azdır. Bu topraklar için canlarını veren, topraklarımızı adeta kanlarıyla sulayan kahramanlarımıza minnet borçluyuz." dedi.

Yazar Aytekin, "İçimdeki Ressam" öykü kitabı için de, “Resim kursunda bir öğrencinin ters ayna görüntüsünü çizmesi ve bu alanda yeteneğini göstermesi bu kitabın ortaya çıkması konusunda bana ilham oldu." dedi.

Aytekin, söyleşi sonrasında öğrencilerin okuduğu iki kitapla ilgili sorularını cevapladı. Ardından kitapları imzaladı.

Okul Müdürü Gökhan Boyraz günün anısına okul öğretmenlerinden Melike Erkorkmaz’ın Osman Aytekin isimli kaligrafi yazısını Yazar Aytekin'e takdim etti.

Aytekin, Okul Müdürü Boyraz'a, Müdür Yardımcısı Rüstem Çelik'e, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.