Nevşehir Haberleri

Yaz Kur’an kursları sona erdi

Çocukların Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatı, iman ve ibadet esasları ile dini ve ahlaki değerleri öğrendikleri ‘Yaz Kur’an Kursları’ tüm camilerde sona erdi.

Abone Ol

Kursun sona ermesi dolayısıyla Nevşehir Karasoku Camiinde program düzenlendi.

7 hafta süren Kur’an kursunun bitmesi ile Nevşehir Karasoku Camisinde cuma namazı öncesinde kurs öğrencileri ve cami imamı tarafından Hatmi Şerif okunup dualar edildi.

Karasoku Cami İmam Hatibi Seyfullah Eker, 7 hafta boyunca çeşitli hediyelerle öğrencilere camiyi, Kur'an-ı ve namazı sevdiren hayır sahiplerine teşekkür etti.

7 hafta boyunca hiç sıkılmadan, severek Kur'an kursuna gelen öğrencilerin aynı sevinçle seneye de yaz Kur'an kurslarına devam edeceklerini söyleyen Eker, “Resmi kayıtlara göre 30 tane öğrencimiz var. Ama kursa katılan öğrenci sayısı 27. 18 tane öğrenci ise Afgan. Bu sene 7 Öğrenci Kur'an-ı kerim okumaya başladı. 1 Temmuz'dan itibaren 7 haftadır devam eden kurs bugün sona erdi. Kursun başladığı ilk günden itibaren bu çocukları sevindiren ve çocuklara hediyeler verip ikramlarda bulunan hayır sahibi kardeşlerime çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kurs öğrencilerinden Hüseyin Özenç ise, kurs boyunca arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiklerini ve kurs sayesinde ise Kur’an-ı Kerimi öğrendiğini söyledi.

Eker, daha sonra kursa katılan öğrencilere belgelerini vererek teşekkür etti.